INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

szép-kártya

adókedvezmény

járulékcsökkentés

gy. németh erzsébet

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes beszédet mond a Budapest szabad - 1945. február 13. című utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én. A 75 évvel ezelőtt befejeződött budapesti ostrom emlékére, a pusztítás és a helyreállítás képeiből összeállított tárlat április 11-ig látható a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonal több szerelvényén.

Kérésekkel fordul a kormányhoz Budapest

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

A főváros azt kéri a kormánytól, hogy a SZÉP-kártyán lévő pénzt élelmiszervásárlásra lehessen fordítani, emellett az adó- és járulékkedvezmények kiterjesztését is sürgetik.

Amikor a kormány a turizmus ágazat esetében – nagyon helyesen – elrendelte a járulék- és adókedvezmény bevezetését, akkor voltak akik kimaradtak ebből – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, hivatkozva egy múlt heti, a turizmus szereplőivel tartott virtuális kerekasztalbeszélgetésen elhangzottakra. Így például

az idegenvezetők, vagy a városnéző buszokat üzemeltető vállalkozások,

illetve azok alvállalkozói, mikrovállalkozás emberei, akikre nem érvényes a könnyítés – tette hozzá.

Ennek okán azzal a kéréssel fordult a főpolgármester a kormányhoz, hogy az említett csoportokra is vonatkozzon az adó- és járulékkedvezmény, hiszen teljesen érthető és belátható, hogy egy olyan idegenvezető, aki mondjuk tavaly december közepe óta nem tudott munkát végezni, nem voltak turistacsoportok, akiket Budapesten vezessen, annak azóta nincs bevétele, és „borzasztóan nehéz helyzetben van” – fogalmazott.

A SZÉP-kártyákkal kapcsolatban pedig azt sürgetik, hogy azokat

ne kizárólag szállásra, illetve vendéglátásra lehessen igénybe venni, hanem élelmiszervásárlásra is

fordíthassák az érintettek – ismertette a főpolgármester-helyettes. Gy. Németh Erzsébet megjegyezte, meglehetősen sok munkáltató ad SZÉP-kártyán különböző forrásokat a dolgozóinak, de megintése szerint az embereknek most nem arra van szüksége, hogy néhány hónap múlva elmenjenek üdülni, hanem „sokkal fontosabb lenne, hogy a napi betevőt, a napi élelmiszert meg tudják venni”.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

A kormányhoz fordult a főváros – Gy. Németh Erzsébet
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018