eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Képviselők az őszi ülésszak kezdetén az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Emlékezés és új képviselő a parlamentben

Az Országgyűlés hétfőtől újabb háromnapos üléssel folytatja munkáját.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Balsai Istvánra (MDF, Fidesz) történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Ezt követően a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás győztese, Kálló Gergely teheti le esküjét a Jobbik képviselőjeként.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el.

Kedden reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit általános viták követnek.

A Ház tárgyalhat például arról a kormánypárti javaslatról, amelynek elfogadása esetén a jövőben az anyakönyv mellett a személyi igazolvány is tartalmazhatja a származási helyet. Emellett szó lesz a győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról is.

A szavazások rendhagyó módon a második ülésnap végére maradhatnak. Ekkor várható döntés az önkormányzati törvény azon módosításáról, amely egyebek mellett lazítana a polgármestereket érintő összeférhetetlenségi szabályokon.

A parlament ülése március 16-án, hétfőn ér véget, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×