eur:
394.31
usd:
370.05
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Egy nő sétál a viharos szélben a Bakonyban lévő Kab-hegyen. Magyarország felett hidegfront vonul át, viharos erejű szél kíséretében. A Kab-hegyen rekorderősségű, óránként 172 kilométeres szelet mértek.
Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Súlyos gondokat okoz a viharos szél

Több megyében is munkát ad a tűzoltóknak az erős szél - közölte a katasztrófavédelem.

Több helyen forgalmi akadályt okoztak a kidőlt fák és a leszakadt ágak az ország útjain.

  • Budapest VIII. kerületében, a Kőbányai úton egy fa dőlt a vasúti sínekre.
  • A IV. kerületi Széchenyi téren, valamint a XII. kerületi Fodor utcában is kidőlt fa okozott forgalmi akadályt, ahol a fővárosi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.
  • A Somogy megyei Bonnya térségében fa dőlt az úttestre, míg Nagybajomban, egy Homok pusztai ingatlan tetőszerkezetére borult egy nagyméretű fenyőfa.
  • A kaposvári hivatásos és böhönyei önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.
  • Veszprém megyében Ábrahámhegyre, Várpalotára, Veszprémbe, Herendre és Ajkára is riasztották a tűzoltókat. Pest megyéből is több bejelentés érkezett a viharos széllökések miatt.
  • Érden, Leányfalun, Solymáron és Pátyon is dolgoznak az egységek.
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×