eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Már 10 jelölt pályázik a győri polgármesteri tisztségre

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert jelölteken kívül vannak még jelentkezők.

Ők egyelőre az ajánlásokat gyűjtik - kérdés, sikerül-e nekik.

Öt jelölt személye már korábban ismertté vált, a többieké pedig a győri választási iroda tájékoztatásából derült ki - szúrta ki az Azonnali. A győri önkormányzati portálra ugyanis kikerült, hogy december 9-ig mely, jelöltként indulni szándékozó választópolgárok részére került átadásra ajánlóív:

  • Balla Jenő
  • Dittrich Imre
  • Dr. Dézsi Csaba András
  • Gregosits Ákos
  • Hajnal János
  • Kirchfeld Mária
  • Mészáros Géza

2020. január 26-án tartanak új választást Győrben, mert bár Borkai Zsolt megnyerte az önkormányzati választást, de belebukott egy szexbotrányba és korrupciós vádakba.

A Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust indítja, az ellenzéki pártok összefogása pedig Pollreisz Balázst, az MSZP városi elnökét. Ismert induló volt még Ábrahám Róbert budapesti vlogger. Hozzájuk csatlakozott Balla Jenő független önkormányzati képviselő, aki az Összefogás Győrért Egyesület színeiben indul. Jelölt még a Mi Hazánk képviseletében Géber József is.

A további öt jelöltről egyelőre keveset tudni. Annyi bizonyos, hogy a választáson indulni kívánó jelölteknek december 23-ig kell összeszedniük az ötszáz ajánlást.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×