eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Remek hírek jöttek Zentéről

Kerekes szék helyett már kismotort hajt a kisfiú.

Már otthon erősödik a kisfiú, akiért az egész ország összefogott, és ritka betegségének kezelésére 700 millió forintot gyűjtött össze.

Édesanyja a Blikknek elmondta: hogy egy 7 gyermekes anyuka jóvoltából Zente kapott egy kismotort, amelytől lábai már annyira megerősödtek, hogy képes azt hajtani.

"Ilyet eddig nem tudott, és bár ez még mindig nem olyan igazi motorozás, és tudom, hogy egy fele ennyi idős gyermek simán lepipálja, de valahol el kell kezdeni. Lesz ez még jobb is!" - mondta az édesanya.

Egyébként, látszik ahogy a kis kezével keresi a kereket, hiszen a kerekesszéhez és a kézi hajtáshoz van még szokva" - olvasható a megosztott videó mellett.

Zente SMA-beteg, gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenved. Egy Európában nem törzskönyvezett amerikai terápíával kezelik, amlyet az egészségbiztosító nem finanszíroz, ezért volt szükség a pénzgyűjtésre.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×