eur:
394.49
usd:
370.24
bux:
65491.71
2024. április 23. kedd Béla
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszél a Corvinus Egyetem fenntartóváltásának legfrissebb fejleményéről tartott sajtótájékoztatón, az egyetem konferenciatermében 2019. április 24-én. A sajtótájékoztatón a miniszter bejelentette: benyújtja a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány alapító okiratát a cégbíróságnak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Tudományos átszervezés: a kutatóhálózatok után az egyetemek jönnek

"Amikor a tudomány hazai világának régi struktúráját megbontjuk és eddigi intézményeit újraszervezzük, nem rombolni akarunk, hanem építkezni. Erre a munkára minden tudóst, kutatót, oktatót és gondolkodót, hallgatót szeretnénk meghívni" - mondta az Óbudai Egyetemen az innovációs és technológiai miniszter.

Versenyképes országot csak versenyképes egyetemekkel, kutatóintézetekkel lehet építeni - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter az Óbudai Egyetemen. Palkovics László hozzátette, a közeljövőben ezért

átalakítják a felsőoktatási intézmények működtetését.

"Küszöbön áll az állami fenntartású egyetemek más struktúrában történő működtetése a Corvinus Egyetem fenntartói modellváltása mintájára" - jelentette ki.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy hallgatói ösztöndíjak újultak meg és kiválósági programok indultak kutatóintézeteknek, egyetemeknek.

"A magyar kormány elkötelezte magát amellett, hogy az egyetemekről a jövőben még több kiváló szakember kerüljön ki. Elszántak vagyunk az egyetem fejlesztése, a szükséges jobbá szervezése és az innováció mellett is. A már negyedik ipari forradalomban szeretnénk sikeresek lenni, és erre minden esélyünk megvan."

Kitért az akadémiai kutatóintézetek átalakítására is.

"Amikor a tudomány hazai világának régi struktúráját megbontjuk és eddigi intézményeit újraszervezzük, nem rombolni akarunk, hanem építkezni. Erre a munkára minden tudóst, kutatót, oktatót és gondolkodót, hallgatót szeretnénk meghívni."

Az Óbudai Egyetem a Budapesti Műszaki Főiskola jogutódjaként jött létre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×