eur:
393.53
usd:
367.85
bux:
65875.03
2024. április 23. kedd Béla
Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Előállt és vállalja a nevét is Borkai Zsolt állítólagos zsarolója

A volt válogatott labdarúgó, Póczik József állítja, Budára autózott egy borítékért, amit Borkai Zsolt győri polgármester kezébe adva a címzettnek "fülig ért a szája".

A 24.hu elérte a Borkai-szexbotrány kapcsán előállított korábbi válogatott labdarúgót, aki - ügyvédje társaságában - maga járult hozzá, hogy ne P. Józsefként, hanem Póczik Józsefként, teljes nevén említsék a nyilvánosságban.

Mint Póczik József a lapnak elmondta, 2018 nyarán kapott telefonhívást egy ismeretlen embertől, ismeretlen számról, hogy

egy budai szálloda portáján hagytak a nevére egy borítékot - ismeretlen tartalommal -, azzal a kéréssel, hogy azt adja át Borkai Zsoltnak.

A kocsiban aztán megnézte, mi van a borítékban: maguk a felvételek voltak, amiket megmutatott utastársának is. A felvételeket ezután átadta Győrben Borkai Zsoltnak, aki "nagyon örült, fülig ért a szája, hálálkodott", amikor átvette azokat. Állítása szerint Póczik József nem kért és nem is kapott a felvételekért semmit.

Arról nem beszélt, miért ment bele egy ilyen rejtélyes történetbe, miért vette át a borítékot, miért játszott postást, miért nem akart megszabadulni a felvételektől, ahogy meglátta, mi van rajtuk, valamint arról sem, hogy miért őt hívták fel az egészért, csak azt erősítette meg, hogy

soha nem zsarolt meg senkit, további felvételek pedig nincsenek nála.

Elmondta még - részletek nélkül -, hogy Borkai Zsolttal beszélt a jachtos felvételekről az egyébként megnyert önkormányzati választások előtt is (Borkai Zsolt ezután lépett ki a Fideszből, majd mondott le a polgármesterségről), de például egykori csapattársával, a DK-s ellenlábas Glázer Tímea testvérével, Glázer Róberttel nem beszélt a videóról.

Póczik Józsefnél hétfőn tartottak házkutatást, lefoglalva minden adathordozót, őt pedig Budapestre vitték. Ügyében két feljelentőről tud a lap, illetve a cikk szerint a nyomozók feltételezik, 10 millió forintot akart a felvételekért a volt labdarúgó, aki elmondása szerint maga jelentkezett a Nemzeti Nyomozó Irodánál hetekkel ezelőtt, de akkor nem került sor vallomástételre.

A Nemzeti Sportra hivatkozva az Infostart kedden írta meg, hogy zsarolás és más bűncselekmények miatt "P. Józsefet" és társait előállították. A Magyar Nemzet szerdán azt írta, két prostituáltat is előállítottak Póczik József mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×