eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Városliget Zrt. által 2019. június 11-én közreadott látványterven a városligeti új Nagyjátszótér látható. Megkezdődött a játékelemek telepítése a játszótérre, amely Európa egyik komplexebb játszóparkja lesz. Csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítenek több mint 13 ezer négyzetméteren. Az óriás játszóparkot úgy alakítják ki, hogy minden korosztály megtalálja benne a maga számára legvonzóbb játékokat. A Nagyjátszóteret várhatóan 2019 őszén adják át.
Nyitókép: MTI/Városliget Zrt.

Válaszolt a Városliget Zrt. Karácsony Gergely szavaira

A Liget Budapest projekt valamennyi jelenleg is zajló és a közeljövőben elinduló projekteleme végrehajtható építési engedéllyel rendelkezik - hangsúlyozta közleményében a beruházó Városliget Zrt.

Karácsony Gergely frissen megválasztott főpolgármester szerdán beszélt arról, hogy a Városligetben új épület, amelynek még nincs hatályos építési engedélye, az ne is kapjon.

A Városliget Zrt. ennek kapcsán közölte: a Liget Budapest projekt egyes építményei a Fővárosi Közgyűlés által már évekkel ezelőtt elfogadott Városliget Építési Szabályzat (VÉSZ) alapján kapták meg a végrehajtható építési engedélyeket az illetékes kormányhivataltól.

A kivitelezések meghatározó hányada folyamatban van vagy lezárult, a park megújítását is megkezdték.

A VÉSZ főpolgármester által tervezett módosítása kapcsán a Városliget Zrt. kiemelte: annak elfogadása ugyan Fővárosi Közgyűlési hatásköre, de a döntés előkészítésének elemeiről jogszabály rendelkezik. Ennek alapján a VÉSZ módosítását kiterjedt szakmai, civil és társadalmi egyeztetéseknek kell megelőznie, melyek az eddigi módosítások gyakorlata alapján legalább több hónapos időtartamot ölelnek fel. Mindezek fényében kijelenthető, hogy

a Városliget Építési Szabályzat azonnali módosítása csak jogszabályellenesen lenne megvalósítható

- áll a közleményben.

A Városliget Zrt. valamennyi feladatát törvényi felhatalmazás alapján, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően végzi, beruházásait végrehajtható engedélyek birtokában hajtja végre - emlékeztetett a beruházó.

Mint a közlemény rámutat, a tisztán állami forrásból megvalósuló kulturális és rekreációs fejlesztések tekintetében a fővárosnak mostanra nincs joghatósága és a Városliget Zrt.-nek nincs tudomása arról, hogy a kormány vagy a Városliget Zrt. tulajdonosi joggyakorlója, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a projekt vonatkozásában változtatást kezdeményezett volna.

A Liget Budapest projekt mára Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal is elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje. A beruházás Budapest millenniumi idők óta példátlan kulturális intézményfejlesztését valósítja meg, az ország történetének legnagyobb léptékű park- és tájépítészeti munkájával egyetemben, melynek köszönhetően a park zöldje jelentősen bővül mennyiségében és minőségében - emelte ki a kommüniké.

Mint a Városliget Zrt. felidézte, a Liget Budapest projekt keretében már megújult

Elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, a városligeti Nagyjátszótér, a kutyás élménypark és az ifjúsági sportpályák.

Előrehaladott állapotban van továbbá a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum és a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezése, illetve zajlik a felesleges burkolt felületek feltörése és a parkosítás - emlékeztet a Városliget Zrt. közleménye.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×