eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke sajtótájékoztatót tart Nemzetpolitika baloldalról címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Az MSZP budapesti elnöke a kerületek felében ellenzéki győzelemre számít

Elégedett a főpolgármester-jelölti előválasztás veszteseinek kampánytevékenységével az MSZP budapesti elnöke. Molnár Zsolt az InfoRádiónak elmondta: arra számít, hogy a budapesti kerületek felében ellenzéki lesz a polgármester, Karácsony Gergely pedig szoros küzdelemben legyőzi Tarlós Istvánt.

Molnár Zsolt is egyetértett azzal, hogy a magas választási részvétel mindig jó egy demokráciában, vagy, mint fogalmazott: az, ami megmaradt belőle, ezért a párt nagyon örül annak, hogy sokan elmentek választani, az pedig hamarosan kiderül, hogy ez kinek kedvez.

Az MSZP budapesti elnöke köszönetet mondott Kálmán Olgának és Kerpel-Fronius Gábornak, a főpolgármester-jelölti előválasztás veszteseinek, amiért mind a ketten segítették Karácsony Gergely kampányát, továbbá minden aktivistának és ellenzéki pártnak, akik beszálltak az együttműködésbe. A politikus leszögezte:

"eredménytől függetlenül, folytatni kell ezt az utat".

Mint fogalmazott, kemény egy éven vannak túl. Voltak viták, kompromisszumok, három előválasztás - két főpolgármester-jelölti és egy kerületi -, azonban a VII. kerületen kívül egyértelmű viszonyokat tudtak teremteni, emelte ki, hozzátéve: hat párt és a civilek között kellett megteremteniük az egyensúlyt.

Molnár Zsolt jó esélyt lát rá, hogy az országos politikát nézve a budapesti kerületek felében ellenzéki polgármester lesz, és Karácsony Gergely szoros küzdelemben meg fogja nyerni a főpolgármesteri választást.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×