eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Egy XIII. kerületi nyugdíjas mutatja a borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kiderült, mennyi rezsiutalványt váltottak be eddig

a legtöbben postán használták fel az utalványokat, amelyek hatvan százalékát áramra, negyven százalékát pedig gázra fordították.

Eddig 1,7 millió rezsiutalványt váltott be az arra jogosult 2,6 millió nyugdíjas - közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az M1-en.

Fónagy János arról is beszélt, hogy

a legtöbben postán használták fel az utalványokat, amelyek hatvan százalékát áramra, negyven százalékát pedig gázra fordították.

Az utalványokat 2020 március végéig lehet felhasználni, azokból visszaadni nem lehet, de a többletet a szolgáltató jóváírja a következő hónapban.

Kitért arra is: az utalványokat szeptember végéig mindenkinek kiküldték, a posta adatai szerint azonban a jogosultak körülbelül 1,5-2 százaléka nem vette át azokat. Ők levélben vagy személyesen a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságához fordulhatnak, hogy újra kipostázzák nekik.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×