eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy XIII. kerületi nyugdíjas mutatja a borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Új részleteket közöltek a nyugdíjasok rezsiutalványáról

A Nemzeti Közművek felkészült a gáz- és villanyszámla kifizetéséhez felhasználható nyugdíjasoknak szóló rezsiutalványok beváltására - közölte az NKM Nemzeti Közművek Zrt.

A rezsiutalványok fél éven át, azaz 2020. március 31-ig válthatóak be a postahivatalokban, amennyiben csekket fizetnek be az utalványokkal, átruházhatók, bármely magánszemély fizetheti velük villany- és gázszámláját összeghatár nélkül.

Amennyiben az ügyfél nem csekken fizeti számláit vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű csekkje van, az NKM ügyfélszolgálatától telefonon, vagy e-mailben egyedi csekket kérhet: 9 ezer, vagy nyugdíjas házaspár esetén összevontan, akár 18 ezer forintról.

A csekk befizetésével az összeg az ügyfél szerződéses folyószámlájára kerül, és amíg el nem fogy, az NKM nem küld számára fizetendő számlát.

Az NKM kijelölt ügyfélszolgálati irodáin a rezsiutalványt elfogadják, ugyanakkor a rezsiutalvány és a számlaösszeg közötti különbözetet készpénzzel nem lehet kiegyenlíteni. Ilyen helyzetben célszerű inkább a készpénzforgalmat bonyolító postahivatalokban befizetni a csekkeket.

A készpénz helyettesítő rezsiutalványok értéke kilencezer forint, amit három darab, háromezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×