eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Újraválasztották Orbán Viktort

A kormányfőt 1406 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek. Felszólalásában arról beszélt, megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak. Beszélt a párt következő generációiról is.

A kongresszus újraválasztotta alelnöknek Novák Katalint (1396 szavazat), Kubatov Gábort (1392 szavazat) és Németh Szilárdot (1359 szavazat), a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére pedig Kósa Lajost (1387 szavazat) választották meg.

A Fidesz 28., tisztújító kongresszusán Orbán Viktor elmondta: megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak. Nyugaton el kell fogadniuk, hogy "nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket, és fel kell hagyniuk az államaink és kormányaink elleni nyílt támadásokkal".

"Nem vagyunk hajlandóak többé európai pénzből finanszírozni a velünk szemben ellenséges, Soros-féle álcivil szervezetek garmadáját" - jelentette ki a miniszterelnök.

Magyarország már nem egyedül áll a küzdőtéren, hanem egy tekintélyes hadoszlop tagjaként:

lengyelek, csehek, szlovákok, reményei szerint vasárnap estétől az osztrákok újra, és csak idő kérdése, hogy az olasz szabadság is újra zászlót bontson - mondta a miniszterelnök. Ezek azok az országok, amelyek nem brüsszeli birodalmat, hanem az európai nemzetek szövetségét akarják, amelyek nem bevándorlótársadalmat akarnak, hanem meg akarnak maradni a keresztény kultúrából kisarjadt büszke európai nemzeteknek.

Generációváltás: a jövőnk biztosítva van

Orbán Viktor a Fideszt rendezettnek, az ország legnagyobb, legerősebb és egyetlen kormányképes pártjának nevezte, amely szövetségeseivel együtt Magyarország legrégibb, legmélyebb hagyományokkal és legerősebb lelkiséggel rendelkező politikai közössége.

Úgy fogalmazott, egyre kevésbé az ellenfél támadásai, egyre inkább a bajtársiasság tartja össze a közösséget, amelynek bölcsességre, bátorságra, igazságosságra és mértékletességre van szüksége. Hozzátette, a Fidesz generációs megújítása is jól halad, "a jövőnk hosszú évtizedekre biztosítva van".

"Ami eddig történt, sem volt éppen kismiska, de az igazán nagy dolgok most következnek, és ebből semmiképpen sem szeretnék kimaradni".

A hazáért vívott csata nem valamiféle balsors, hanem vissza nem térő lehetőség, hogy megmutassuk erényeinket. "Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta beszédét.

A kongresszuson elhangzottakról készült további cikkeinket alább olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×