eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Összefogás: két újabb nagyvárost pipálhat ki az ellenzék

Két újabb vidéki nagyvárosban állapodott meg az ellenzék a közös polgármesterjelölt személyről. Vannak azonban olyan települések, ahol ez még nem sikerült, sőt olyanok is, ahol a kormánypárt emberének több kihívója is lesz.

Szekszárdon is sikerült közös jelöltet talnia az ellenzéknek: Bomba Gábor vállalkozó annak a fiúnak az apja, akinek saját gyártású mémvideója miatt gyámügyi eljárás indult a családdal szemben. Sajtóértesülések szerint Szolnokon is tető alá hozták a megállapodást, ahol Lukácsi Katalin visszalépett, így Radócz Zoltán lesz a kormánypárt kihívója.

Debrecenben viszont még nem tudtak megegyezni az ellenzéki pártok. A Jobbik, a Momentum és az LMP Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik helyi frakcióvezetőjét indítja el. A DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidarítás viszont Varga Zoltánt, a DK helyi elnökét támogatja.

Orosházán sem sikerült az összefogás, az MSZP nem pártolja a közös polgármesterjelöltet, a jobbikos Szabó Ervint, sőt, elindítja ellene Flercser János korábbi városvezetőt.

Pécsett az LMP lépett ki a szövetségből, ezért Kóbór József biológus személyében az ellenzék közös polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának balról is lesz egy kihívója.

Szegeden viszont minden ellenzéki párt beállt Botka László szocialista városvezető mögé. "Álljunk ki közösen Szegedért, és a szegedi emberekért. Állunk ki együtt a szabad európai szolidáris és zöld Szegedért" – buzdított a jelenlegi polgármester.

Sopronban a független Varga Norbert, Zalaegerszegen Keresztes Csaba, a DK választókerületi elnöke, Tatabányán Szücsné Posztovics Ilona közgazdász, Tatán a momentumos Popovics Judit, Veszprémben a DK-s Katanics Sándor pedagógus, Hajdúszoboszlón Holoda Attila, az Orbán-kormány egykori energiaügyi helyettes államtitkára, Érden a független Csőzik László, Vácon Matkovich Ilona önkormányzati képviselő, Miskolcon pedig Veres Pál volt gimnáziumi igazgató lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje.

Esztergomban Cserép János, a Szeretgom.hu ellenzéki oldal alapítóját, Szombathelyen Nemény András volt szocialista országgyűlési képviselőt indítják el. Győrben a DK-s Glázer Tímea, Székesfehérváron Márton Roland, Salgótarjában Fekete Zsolt, Nagykanizsán Hári Tibor, Dunaújvárosban Pintér Tamás, Nyíregyházán pedig Jeszenszki András mellett sorakozik fel az ellenzék.

Hódmezővásárhelyen a tavaly februárban hatalomra jutott Márki-Zay Péter szeretne újrázni, de még nem egyértelmű, hogy a pártok ugyanúgy támogatják-e őt, mint másfél éve.

Békéscsabán sincs még megegyezés, mert a város 2014-ben jobbikos támogatással megválasztott polgármestere, Szarvas Péter már a Fidesz bizalmát is élvezi. Ezért közös ellenzéki jelöltként nyilván nem jöhet számításba. Az MSZP, az LMP, a Liberálisok és a Mindenki Magyarországa Mozgalma Miklós Attilát, a DK, a Jobbik és a Párbeszéd viszont a korábbi jelöltet, Dancsó Tibort szeretné indítani, de még nem tudtak megegyezni. A Momentum kiszállt a tárgyalásokból.

Kaposváron is keresik még az ellenzéki favoritot, aki várhatóan Horváth Ákos lesz. Kecskeméten minden bizonnyal a jobbikos Lejer Zoltán kap lehetőséget a bizonyításra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×