eur:
393.77
usd:
367.94
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Lezárt urna az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Közös jelölteket állít az ellenzék Sopronban

Közös képviselőjelölteket indít a Momentum, az LMP, az MSZP, a DK, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom az októberi önkormányzati választáson Sopronban - jelentették be a pártok és a civil szervezet képviselői pénteki sajtótájékoztatójukon a megyei jogú városban.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum önkormányzati képviselőjelöltje elmondta, a legnagyobb ellenzéki pártok hónapok óta dolgoznak együtt a városban, és képesek demokratikusan együttműködni. Hozzátette, az ellenzéki összefogás nem összeolvadás. Magyarországon példái vagyunk az igazi demokráciának - hangsúlyozta. A képviselőjelölt kiemelte, Sopron mind a 12 választókerületében indítanak közös jelöltet az önkormányzati választáson. Őket a sajtótájékoztatón a pártok országosan ismert politikusnői mutatták be.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, országos elnökségi tagja - pártja két képviselőjelöltjét, Supka-Kovácsné Holzhofer Tündét és Pusker Tamást bemutatva - úgy fogalmazott, Sopronban erős, tettre kész csapat hívja ki a Fidesz jelöltjeit.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője Mayer Nándorné Évát, Rápkovics Roland Zsoltot és Mayer Andort ajánlotta a választók figyelmébe, majd megjegyezte: az ellenzék felismerte, hogy a NER-t együtt lehet megdönteni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt választmányának elnöke Németh Imrét, Borza Józsefet és Horváth Bélát mutatta be. Arra kérte a soproniakat, októberben küldjék el azokat, akik nem törődnek a város életével.

Simon Zoltán, a DK - Vadai Ágnes országgyűlési képviselő által bemutatott - önkormányzati képviselőjelöltje arról beszélt, reméli, hogy az ellenzéki összefogás lendülete kitart, és ez a "remek csapat sikereket ér el". Sopron legyen újra élhető! - mondta.

Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője Sárvári Noémit és Szakács Gyulát mutatta be. Utóbbi - a párt megyei szervezetének elnöke - kiemelte: az LMP elkötelezett abban, hogy a városok önállósága valódi önállóság legyen. "Sopronban sajnos budapesti irányítással dőlnek el a dolgok" - jelentette ki.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja tizenkettedik jelöltként egy civilt, Major Gyula gépészmérnököt mutatta be.

A sajtótájékoztató után Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde elmondta, hogy az ellenzéki összefogás által támogatott független polgármesterjelölt a jövő héten mutatkozik majd be.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×