eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj első és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Slágerterméket ellenőrzött a Nébih

Ezúttal a lángost, valamint lángosozókat vizsgálták a szakemberek a Nébih Szupermenta tesztsorozatban.

A Szupermenta programban 12 olyan balatoni vendéglátóhelyet ellenőriztek a Nébih felügyelői, ahol lángos is szerepelt a kínálatban. A júniusi, négynapos ellenőrzéssorozat részeként az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, többek között a rendet, a tisztaságot, a személyi higiéniát, az alapanyagok nyomon követhetőségét vizsgálták.

Több mint 140 mintán mintegy 500 laboratóriumi mérést végeztek. A hatósági ellenőrzéseken akadtak hiányosságok, de az összképet tekintve megnyugtatóak a tapasztalatok.

A 12 vendéglátóhelyből 8 esetben csak kisebb hiányosságok fordultak elő, amiket a vállalkozások még az ellenőrzés ideje alatt javítottak. 2 helyszínen már komolyabb problémák adódtak, így ezeknél figyelmeztetésben részesülnek az üzemeltetők. További 2 egység bírságra is számíthat a nem megfelelő személyi és helyszíni higiéniai hiányosságok, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt. A hibákat utóbbi 4 esetben is azonnal, illetve rövid határidőn belül javították az együttműködő vállalkozók. Az ellenőrzések során összesen mintegy 300.000 forint értékű bírságot szabott ki a Nébih.

Kedveltségi teszt

A hatósági helyszíni szemlék mellett a Nébih szakemberei a natúr lángosok érzékszervi bírálatát is elvégezték a hivatal mobil érzékszervi vizsgálóállomásán. Ennek során egy lángos kapott kiválóan megfelelt minősítést. 4 termék átlag feletti, 6 átlagos, míg 1 lángos átlag alatti eredményt ért el.

A kedveltségi vizsgálat alkalmával laikus lángoskedvelők értékelték a lángosozók vásárlóként megítélhető felszereltségét, választékát, higiéniát, a kiszolgálást és az összbenyomást. Emellett természetesen pontozták a kiszolgált sajtos-tejfölös lángosok külső megjelenését, színét, illatát, ízét és állagát is.

A balatoni lángosozók Szupermenta rangsora végül a kedveltségi teszt, az érzékszervi minősítés és a hatósági ellenőrzés eredményeinek összesítésével alakult ki. Összesítésben első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×