eur:
394.05
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Lánczi András rektor beszél a Corvinus Egyetem fenntartóváltásának legfrissebb fejleményéről tartott sajtótájékoztatón, az egyetem konferenciatermében 2019. április 24-én. A sajtótájékoztatón Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter bejelentette: benyújtja a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány alapító okiratát a cégbíróságnak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új útra terelnék a teljes magyar felsőoktatást

Anthony Radev lesz a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke - jelentette be Hernádi Zsolt, az egyetem fenntartói jogait gyakorló Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A több mint 70 éves egyetemünk megújulás alatt áll, és most történelmi pillanatban vagyunk, ami július 1-jén fog bekövetkezni - mondta el a Portfolio tudósítása szerint Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora az egyetemen tartott előadásában, amikor a dolgozók előtt ismertette a terveket és a célokat. Ettől az időponttól az egyetem elhagyja az állami szférát és egy alapítvány fogja az egyetemet fenntartani.

"Az a cél, hogy még jobb diákok jöjjenek ide, még jobb képzést kapjanak, és még jobban megállják a helyüket az egyetem utáni években" - mondta Lánczi, aki szerint erre a változására szükség van, mert ez az egyetem a kiválóságában elérte azt a határt, amely elérhető, de itt megálltunk.

Ahhoz, hogy felkerüljünk a nemzetközi térképre, szükség van a változtatásra. Az a cél, hogy ne kelljen elmenni külföldi egyetemre a magyar diákoknak, és

a Corvinusról kerüljön ki az első magyar Nobel-díjas közgazdász. "A Corvinus megújítása egy nemzeti vállalkozás, ami ha sikeres, akkor az egész felsőoktatás új útra terelhető"

- tette hozzá.

Anthony Radev lesz a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke, aki a Corvinuson diplomázott, a McKinseyben dolgozott, több McKinsey irodát ő hozott létre Közép-Európában - jelentette be Hernádi Zsolt, az egyetem fenntartói jogait gyakorló Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az intézménnyel kapcsolatos koncepcióról is beszélt: a legjobb diákokat kell idehoznunk, nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is. Ne azért jöjjenek, mert olcsóbb a képzés, mint máshol, hanem azért, mert ez a legjobb egyetem..Hosszú távon Európa 100 és a világ 200 legjobb egyeteme közé kell kerülnünk - mondta Hernádi.

Hernádi elismerte, hogy a Corvinus átalakítása nem lesz könnyű, de "rossz kompromisszumok" nem lesznek, csak az "értékeket" kell továbbvinni. Most kezdődik a munka neheze, a stratégia megalkotása, amelyben az egyetem dolgozói is részt fognak venni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×