eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A tragédia ellenére tele vannak a kirándulóhajók

Budapest változatlanul kedvelt a dél-koreai, illetve ázsiai turisták körében, a szállodák tapasztalata alapján a tragikus dunai hajóbalesetet követő kezdeti megtorpanás után folyamatosan érkeznek a koreai vendégek, bár a hajós városnéző túrákra szóló foglalásaikat nagy számban törlik - mondta el a Magyar Nemzetnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Flesch Tamás kifejtette: hivatalos statisztikák ugyan még nem állnak rendelkezésre a májusi-júniusi időszakról, azonban úgy tűnik, hogy csupán közvetlenül a Hableány sétahajó balesete utáni napokban torpant meg az ázsiai küldőország lendülete, ahonnan az elmúlt időszakban éves viszonylatban 43 százalékkal nőtt a Magyarországra utazó turisták száma.

A baleset utáni napokban elenyésző számban érkeztek lemondások a budapesti szobafoglalásokra, mostanra ez viszont egyáltalán nem jellemző.

Véleménye szerint azt ugyanakkor nem lehet megjósolni, hogy a tragikus események, ha enyhén is, de mennyiben fékezhetik a dél-koreai küldőpiac növekedését 2019-ben. Ennek eddig elenyésző hatásait érzékelték a magyar szolgáltatók.

Hozzátette, hogy a dunai hajós városnéző utazások piacát várhatóan nem rázza meg mélyen a dél-koreai turisták elmaradása erre a szezonra, mert más országok utazói továbbra is megtöltik a kirándulóhajókat.

A szállodaszövetség elnöke a nyári szezonra érkezett előfoglalások alapján arra számít, hogy

az idén is rekordév lehet a turizmusban.

Budapestre a szállodák vendégeinek nyolcvan százaléka Európából érkezik, de a jövőben egyre meghatározóbb ázsiai beutazó turizmus is ígéretes bővülést mutat - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×