INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

hajóbaleset

hableány

duna

tek

kiemelés

Búvárok a kiemelést követően a víz felszíne felett, holtestek után kutatva átvizsgálják a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.

Szünetel a Hableány kiemelése, újabb köteleket húznak át

Infostart / InfoRádió

Hatalmas sérülést találtak a Hableány oldalán a búvárok, ezért leállítják a hajó kiemelését – jelentette az InfoRádió helyszíni tudósítója. Cikkünk folyamatosan frissül.

Erről eddig nem volt tudomásuk a szakembereknek. Félő, hogy kettéroppan a hajóroncs, ezért most újabb hevedereket és acélsodronyokat húznak át a hajó orra alatt, és rögzítik ezeket a Clark Ádám úszódaruhoz. Ezt követően folytathat csak a két hete elsüllyedt turistahajó kiemelése.

A búvárok feljöttek a felszínre, tart a szivattyúzás.

A helyszínre érkezett Pintér Sándor belügyminiszter is.

Ismét hordágyat készítettek a hajó mellé, vagyis vélhetően találtak még egy áldozatot, de a holttestet egyelőre nem tudják felszínre hozni.

A kedden reggel elkezdődött kiemelés első fázisa sikeres volt, a kapitányi vezetőállás kibukkant a vízből és már látszanak az utastér ablakai is. Összesen négy újabb áldozatot találtak. Köztük van a hatéves kislány, aki nagyszüleivel és édesanyjával érkezett Budapestre. A Hableány utasai közül így még négyet keresnek.

A kiemelési művelet akár 6 órán át is eltarthat.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, hat embert még keresnek.

A dunai hajóbalesetről mindent elolvashat ITT.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018