INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 16. hétfő
Edit

hajóbaleset

hableány

roncs

rendőrség

Budapest, 2019. június 11. Uszály szállítja a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a csepeli kikötőbe 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.  MTI/Illyés Tibor

Megérkezett a Hableány roncsa Csepelre

Infostart

A két hete elsüllyedt és kedden kiemelt turistahajó roncsát szállító uszályt a Botond nevű hajó tolta be a szabadkikötőbe.

A vesselfinder.com hajófigyelő oldal tanúsága szerint délután öt körül érkezett a Csepeli Szabadkikötőbe a Botond, amely a Hableány maradványait szállító uszályt tolta. A helyzetét jelző ikon alapján a jármű a 21. kerületi Szikratávíró utca közelében lévő kikötőben horgonyoz.

vesselfinder.com
vesselfinder.com

A helyszínre a rendőrség (BRFK) szakemberei már mindent előkészítettek, hogy minél gördülékenyebben át tudják vizsgálni a roncsot, holttestek és rögzíthető nyomok után kutatva.

Az út nagyjából egy óra volt, a Botond minden fennakadás nélkül eljutott Csepelre. Miután a Clark Ádám úszódaru elfordult, a Margit hidat körülbelül négy órakor hagyta el, majd a Botond egy 180 fokos fordulatot tett, hogy elé kerüljön az uszály és tolni tudja dél felé a Dunán.

A Hableányt kiemelő művelet délután kettő után ért véget, de a hajótestet már korábban kitették az uszályra. A teljes műveletről tudósítottunk, és mutattunk egy gyorsított felvételt is, amin hajó felszínre érkezése és kiemelése látható másfél percben.

Még négy embert keresnek eltűntként, miután a roncsból kedden négy holttestet emeltek ki. A Belügyminiszter utasítására a Duna Margit híd alatti részén duplájára emelték a keresésben részt vevő rendőrök számát.

Ide kattintva elérhető az összes cikk és galéria a témában.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018