eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Clark Ádám úszódaru az elszállítást végző uszályra emeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Csepelre viszik a Hableányt - friss hírek a rendőrségtől

Már az uszályon van a Hableány roncsa, Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője számolt be az eredményekről és a következő feladatokról.

Kiemelték a két hete balesetet szenvedett és elsüllyedt Hableányt a Dunából. A turistahajót úgy helyezték az uszályra, hogy a Clark Ádám úszódaru először megtartotta fölötte, míg a szakemberek másfél-két méteres fagerendákat, bakokat tettek alá. A hajót az uszály két oldalán lévő fém kampókhoz rögzítették, ezután eloldják a hevedereket és a Clark Ádám munkája véget ér.

A roncsot a csepeli szabadkikötőbe viszik, ahol a rendőrség megkezdi a szemlét. A helyszínt napokkal ezelőtt kialakították, hogy a hajó átvizsgálása gördülékeny legyen. Holttesteket keresnek és átnézik a hajótestet, megvizsgálva, hogy tudnak-e még nyomokat rögzíteni. A munka ügyészek, nautikai szakemberek, igazságügyi szakértők bevonásával zajlik.

Kedden négy holttestet emeltek ki a hajóból, ezek azonosítása már elkezdődött. Annyi már valószínű, hogy köztük van a magyar kapitány és a hajón utazó egyetlen gyermek, egy dél-koreai kislány.

Még négy embert keresnek, a Belügyminiszter utasítására megduplázták a keresésben részt vevő rendőrök létszámát a Budapesttől délre lévő szakaszon. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság végzi, az egyetlen gyanúsított a Viking Sigyn ukrán kapitánya.

Szóba került az is, hogy a szállodahajó egyéb okok miatt (vagyis valószínűleg a menetrendjét követve) érkezett Magyarországra. A járművön Visegrádon új szemlét folytatott le a rendőrség, mivel "új bizonyítékok beszerzése vált szükségessé".

A kiemelési művelet kedd reggel fél hatkor kezdődött a kiemelési művelet, kettő után egy kicsivel ér véget a kiemelési munka azzal, hogy leszedik a kiemeléshez használt hevedereket.

A dunai hajóbalesetről mindent elolvashat ITT.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×