eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésének munkálatait segítő dél-koreai mentőcsapat egyik tagját készülnek kihúzni társai a vízből a Margit hídnál kiépített pontonon 2019. június 3-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

BRFK-bejelentés: a hajó matróza a megtalált magyar áldozat

A Hableány kapitányát egyelőre nem találták meg, a holttestek közül hármat kiváló szimatú keresőkutyák segítségével hoztak felszínre - hangzott el a budapesti rendőrség péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

Tájékoztatót tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek délelőtt a Duna Várkert bazár előtti szakaszán a múlt szerdai hajóbalesettel összefüggésben a rendőri keresésről.

Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője elmondta, bő 200 kilométeren intézkedik a rendőrség, hat hajó 2-2 fővel járőrözik Budapesten, ezen kívül a déli Duna-szakaszon még 9 hajót állítottak szolgálatba.

A keresés során a vízi rendészet társszervekkel együtt dolgozik, tetemkereső kutyákat is bevetettek, illetve modern szonár, távcső és éjjellátó is segíti a munkát.

Kérdésre válaszolva

a magyar áldozat megtalálásáról elmondta, a hajó matrózát, nem pedig a kapitányát találták meg,

minden vízi jelzésre egyébként is azonnal reagálnak.

Azt valószínűsítik, a Hableány testében több áldozat holtteste is lehet még, a hajó kiemelésekor fel kell arra készülni, hogy holttesteket találnak - mondta még Prohászka Richárd, aki elmondta, az eddigi áldozatokat a rendőrség, illetve a lakosság találta meg.

Kutyák segítségével három holttestet találtak.

A mentéssel kapcsolatban a horvát és a szerb hatóságokkal is felvették a kapcsolatot, hogy ha a Dunában esetleg holttestet találnak, azonnal értesítsék a magyar felet.

A múlt szerdai hajókatasztrófa valamennyi hírét ITT találják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×