eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
A Clark Ádám úszódaru a Kopaszi gátnál a hidak és hídépítők napján Budapesten 2016. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hajóbaleset: már készül a mentésre a Clark Ádám úszódaru - videó

Speciális sodronyt fonnak a fedélzeten, hogy elbírja majd a Hableányt.

A Clark Ádám, amelynek 200 tonna a teherbírása, és ezzel Közép-Európa legnagyobb úszódaruja, most a Népszigetnél vár arra, hogy átférjen a hidak alatt, és a múlt szerdai hajóbaleset helyszínére menjen. A tervek szerint ezzel fogják megpróbálni kiemelni a Duna medréből a Hableány roncsait.

Erre várhatóan csak vasárnap lesz lehetőség, de az Euronews tudósítása szerint a fedélzeten már most készülnek a feladatra. Az úszódarun készítik ugyanis azokat a sodronyokat, amelyekkel valószínűleg kiemelik majd a hajó roncsait. Ezek a hevederek úgy készülnek, hogy több sodronyt összefűznek egymás mellé, hogy minél nagyobb felületen érintkezzenek a hajóval, és így a kiemelés során a hajótest minél kevésbé sérüljön.

A Clark Ádámon készítik azokat a kengyeleket is, amelyekről a baleset helyszínén, a mentést koordináló Terrorelhárítási Központ osztályvezetője beszélt. Ezeket húzzák át a hajótest alatt, hogy amikor az úszódaru majd kiemeli a Hableányt, ezekre feküdjön fel a roncs, és így remélhetőleg nem érik majd újabb sérülések.

A múlt szerdai hajóbaleset összes cikkét ITT találják.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×