eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy István agrárminiszter (b) kezet fog Garamvári Vencel balatonboglári borásszal és pezsgőmesterrel a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt, Az év bortermelője életműdíj átadóünnepségén a Magyar Művészeti Akadémia budapesti székházában 2019. május 30-án. Az elismerést Garamvári Vencel vehette át.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt

Életműdíjat kapott Garamvári Vencel

Garamvári Vencel vehette át a Magyar Bor Akadémia által odaítélt, Az év bortermelője életműdíjat Budapesten. A balatonboglári borász és pezsgőmester az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy a borkészítés folyamata egy biológiai csoda, de a szakember alázatos munkája nélkül mit sem ér.

Balatonlellén 84 hektáros birtokuk van, melynek 65 kék-, 35 százalékán fehér szőlőt termesztenek – tájékoztatott Garamvári Vencel. Az év bortermelője életműdíjas balatonboglári borász és pezsgőmester hozzátette: fehér és vörös borokon túl, fehér és rosé pezsgőt is készítenek. A borászat évi negyedmillió italt palackoz.

A szakértő szerint,

bár a borkészítés nem művészet, az egész folyamat egy biológiai csoda.

Hozzátette: ha nem nyúlnának hozzá, is nagyjából ez lenne a folyamat, de az emberi tapasztalatra és tudására is szükség van a bor elkészültéhez.

A borász örül az elismerésnek, de – mint mondta, 60 év elmúlását is jelenti a díj, melyet a szakmában töltött.

Garamvári Vencel elárulta: családjának szinte minden tagja részt vesz a szőlőtermesztésben, az irányítást a második generáció már átvette az irányítást és a harmadik is készül.

Garamvári Vencel korábban többször is az InfoRádió Aréna című műsorának volt a vendége. Itt meghallgathatja a 2014-es interjút, itt pedig a 2007-es beszélgetést.

A legutóbbi Aréna felvétele:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×