eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen a Rendőrségi Igazgatási Központban, a főváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Hajóbaleset: kemény döntést hozott a koreai utazási iroda

Visszatéríti a már befizetett budapesti utak árát, és lemondta az összes dunai hajóutat.

A szerdai dunai hajóbalesetet szenvedő koreai turistacsoport utazását szervező Very Good Tour iroda máris bepereli a katasztrófa okozóját - írja a Korea Times. A lap szerint az utazási iroda a Viking Sigyn tulajdonosa és üzemeltetője ellen is jogi eljárást kezdeményez, de először megvárja az elsődleges vizsgálatok lezárását. Az egyelőre még nem dőlt el, hogy közvetlenül az iroda vagy a biztosítója indítja majd el a kártérítési igényt.

A Very Good Tour az áldozatok hozzátartozóinak utazását is megszervezte, pénteken 43 ember indult el Dél-Koreából Budapestre.

Az utazási iroda forgalmán igencsak meglátszik a baleset, szerda óta sorozatban mondják le a foglalásokat az ügyfeleik, az új jelentkezők száma pedig a felére esett. A kelet-európai utakra befizetőknek minden költség nélkül visszaadják a pénzüket.

A Very Good Tour azt is bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggeszti a programjai közül a dunai hajózást, de ugyanígy döntött több más, Budapestre utaztató koreai iroda, így a Hana Tour, a Mode Tour és a Yellow Balloon Tour is. Helyette éjszakai városi sétát ajánlanak a vendégeiknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×