INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

ep-választás 2019

párbeszéd

jávor benedek

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.

Jávor Benedek: úgy tűnik, tévedtünk

Kiesett Jávor Benedek az Európai Parlamentből. A Párbeszéd politikusa az MSZP-vel közös lista negyedik helyén szerepelt, de pártja a jelenlegi adatok szerint csak egy mandátumot szerzett a választáson. Jávor Benedek az InfoRádiónak elmondta: egy ilyen nagy arányú vereségnek mindkét pártban következménye kell, hogy legyen.

A politikus elmondása szerint nem erre az eredményre számítottak, hiszen a korábbi felmérések más eredményeket vetítettek előre. Jávor Benedek hozzátette: a DK erős, koherens kampányt hozott létre, a Momentum ajánlata, „mely sokáig billegőnek látszott”, mégis találkozott a választói akarattal. „Ez nem változtat azon, hogy az ellenzék egésze nem tudta teljesíteni azt a célkitűzést, hogy gátat szabjon a Fidesz előretörésének” – fogalmazott.

Nem lehet tudni, hogy önálló Párbeszéd-listával milyen eredményre jutottak volna – hangsúlyozta, hozzátéve: a döntéskor az akkori adatok alapján nem tűnt légből kapottnak az MSZP-vel közös lista.

„Mivel a mai eredmények nem igazolják vissza ezt a döntést, úgy tűnik, hogy tévedtünk”

– mondta.

Bár a politikus szerint nem érdemes másokat hibáztatni, mégis úgy véli: minden ellenzéki párt felelőssége, hogy nem sikerült nagyobb összefogást összehozni. A pártvezetőségeknek el kell dönteni, hogyan folytatják, és milyen együtműködésekben gondolkoznak, és milyen belső változásokra kerül sor.

„Nem látom egyelőre, hogy milyen politikai út van azok után előttem, amilyen eredményt most elértünk” – fogalmazott. Az eddigi elveket és értékeket fogja „valamilyen formában” képviselno a jövőben is – tette hozzá.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018