eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Egy nappal előbb kiszivároghattak a töriérettségi tételei

A Facebookon keringtek és kedden sok diákhoz eljutottak a szerda történelem érettségi esszéfeladatának témái.

Az Eduline-nak több olvasója jelezte, hogy egy olyan screenshot kering a különböző közösségi oldalakon, amelyen szerepelnek a szerdai középszintű történelemérettségi esszétémái. Állításuk szerint ez a kép már tegnap este elkezdett terjedni, így voltak olyan diákok, akik már reggel 8 óra előtt tudták, hogy Szent István, a sztálini propaganda, a középkori uradalmak és a trianoni béke következményeiről írhatnak majd esszét.

"A mai napon a történelemérettségi volt a soron. Mikor kiléptem a teremből, hatalmas megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, hogy ez nem is volt annyira nehéz. Két perccel később évfolyamtársaim közlik, hogy az ő osztályuk tegnapi nap folyamán már este 10-kor tudta az esszét témáját, mások értesültek több helyről, az interneten kering a titkos forrás az esszétémákról, noha ez nem a megoldókulcs, de az érettségi 50%-át ez teszi ki! Azóta több településen az országban a diáktársaim erről beszélnek, hogy volt, aki tudta és volt, aki nem tudta" - írta az egyik olvasó.

A telefonos képernyőfotón valaki azt a szöveget írta, hogy egy ismerősét tanítja "a töri tanár, aki a töri érettségit állítja össze, és elvileg biztos, hogy ezek lesznek az esszé témák holnap közép szinten". Az üzenet folytatásában az szerepel, hogy a dolog nem száz százalék, de csak használ, ha valaki átfutja a tételeket. Majd következett a felsorolás: Szent István; Sztálin propaganda; Trianon; középkori uradalom.

Az Oktatási Hivatal egyelőre nem reagált a hírre.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×