INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

gyorshajtás

felmérés

traffipax

Speedmarathon nemzetközi akció.

A magyar autósok fele bevallottan gyorshajtó

Infostart

A magyar autósok fele bevallja, hogy átlépi a megengedett sebességhatárokat, ötödük még a traffipaxokat is igyekszik kicselezni.

A magyar autósok 43 százaléka az 50 km/órás maximális sebességet engedő táblákat nem tartja be. igaz, a többségük szerint csak minimális gyorshajtással autózik városban - derül ki a K&H Biztosító 500 fő megkérdezésével végzett, önbevalláson alapuló kutatásából. A megkérdezett 500 autós átlagsebessége 53 km/óra lakott területen belül, 50-es táblánál, de csak három százaléka mondta azt, hogy 61-nél is többel szokott hajtani.

A magas jövedelműek között immár csak 47 százalék tartja be az 50-es sebességhatárt, miközben a falvakban élőknek a 62 százaléka - ismerteti a vezess.hu. Lakott területen kívül csökken a szabálykövetők aránya: a válaszadók 51 százaléka mondta, hogy nem tartja be a 90-es tábla utasítását. A kutatásban részt vevők átlagsebessége 94 km/óra lakott területen kívül.

A nők 57 százaléka lassabban megy 90-nél, a férfiaknál ez az arány 43 százalék, és közülük 10 százalék azt is bevallotta, hogy „általában 100 km/órát meghaladó sebességgel” vezet.

Az autópályás közlekedésnél mindössze 26 százaléknyi autós állította magáról, hogy 130-nál gyorsabban vezet sztrádán. Ezzel szemben 38 százalékuk egyenesen azt mondta, ők még 120-szal sem mennek. Az 500 válaszadó átlagsebessége 127 km/óra autópályán.

A válaszadók 18 százaléka használ valamilyen eszközt a sebességmérések előrejelzésére, leginkább okostelefonja alkalmazását. Több mint kétszer annyi férfi (23 százalék) használja erre a mobilját, mint nő (11 százalék).

Nyitókép: MTI
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018