eur:
395.68
usd:
366.63
bux:
65686.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vagyonkezelő alapítványhoz kerülnek a Corvinus Egyetem fenntartói jogai - a nap hírei

Megszavazta a kormány családvédelmi akciótervének bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat az országgyűlés. Minden érintettet értesített a Nemzeti Eszközkezelő arról, hogy kedvezményes feltételekkel visszavásárolhatják korábbi ingatlanukat. A főváros még az idén rákapcsolódik az állami elektronikus jegyrendszerre. A nap legfontosabb hírei április 1-jén.

Megszavazta a kormány családvédelmi akciótervének bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat az országgyűlés.Az elfogadott módosítás érinti a személyi jövedelemadóról szóló törvényt is a babaváró támogatásnak, valamint a nagycsaládosok személygépkocsi-vásárlási támogatásának szja-mentessége érdekében.

Az MSZP szerint a kormány családvédelmi akcióterve, a családoknak csak egy kis részét támogatja. Tóth Bertalan, az ellenzéki párt elnöke a családvédelmi akcióterv parlamenti elfogadása után tartott tájékoztatóján elmondta: az MSZP azt szeretné elérni, hogy a családi pótlék minimális összege 150 euró vagyis mintegy 50 ezer forint legyen, amely minden európai gyermek után járna.

Nem szavazta meg a kormány családvédelmi akciótervét a Demokratikus Koalíció sem. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt frakciószóvivője is azzal indokolt, hogy a DK szerint a program nem a magyar családokat, hanem csak azok egy kis részét támogatja.

Minden érintettet értesített a Nemzeti Eszközkezelő arról, hogy kedvezményes feltételekkel újra tulajdonosává válhatnak korábbi ingatlanjuknak. A szervezet arra figyelmeztet, hogy aki nem kapta meg a tértivevényes levelet, az vegye fel a kapcsolatot a NET Zrt. ügyfélszolgálatával. A tájékoztató tartalmazza a visszavásárlás kedvezményes feltételeit, konkrét összegét. Az ügyfeleknek a levél kézhezvételétől számítva 60 napjuk van arra, hogy reagáljanak a megkeresésre.

Vagyonkezelő alapítványhoz kerülnek a Corvinus Egyetem fenntartói jogai - az Országgyűlés megszavazta az erről szóló előterjesztést. A Maecenas Universitatis Corvini közérdekű vagyonkezelő alapítványként jön létre. A törvény tételesen felsorolja azokat a fővárosi, székesfehérvári, lakitelki ingatlanokat, amelyek az alapítvány tulajdonába kerülnek, és amelyekkel szabadon gazdálkodhat.

Összevonják a főváros vizes cégeit, ha Tarlós István marad a főpolgármester. Az InfoRádió Aréna című műsorában Tarlós István elmondta: a kormánnyal kötött megállapodásban szerepel, hogy az állam megpróbálja visszavásárolni a csatornázási művek kisebbségi részvényeit és menedzsment jogait, és ha ez sikerül, akkor Budapest visszakapja a céget. Ezután kerülhetne egyetlen cégbe a három alapvető szolgáltatás. A főpolgármester azt is bejelentette, hogy Budapest még az idén rákapcsolódik az állami elektronikus jegyrendszerre.

Idén 3,5 milliárd forintnyi támogatáshoz jutnak a főváros önkormányzati fenntartású színházai, amelyek így jobban járnak, mint tavaly - jelentette ki a főpolgármester. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy a héten írja alá Kásler Miklós miniszterrel a megállapodást a kulturális tao helyébe lépő támogatásokról. A főpolgármester beszélt arról is, hogy tervek szerint új szabályokkal tennének rendet a bulinegyenedben.

Újabb pártot vett nyilvántartásba az európai parlamenti választásra a Nemzeti Választási Bizottság, ezzel 24-re nőtt az indulni szándékozó szervezetek száma. Ahhoz, hogy ezek listát is állíthassanak, április 23-án 16 óráig kell összegyűjteniük legalább 20 ezer támogató ajánlást és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Négy a brexittel kapcsolatos alternatív javaslatról szavazhat éjszaka a londoni alsóház. A házelnök egyszemélyi döntési jogkörével élve kiválasztotta azokat a javaslatokat, amelyek a ház elé kerülhetnek a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő, eddig háromszor elutasított hivatalos megállapodással szemben. A javaslatok egyike szerint bármilyen típusú Brexit-megállapodás parlamenti elfogadása esetén a kormánynak népszavazást kell kiírnia mielőtt az életbe léphetne, illetve szavazhatnak a megállapodás nélküli kilépés megtiltásáról is.

Lezárják a M1-es autópálya felé vezető felhajtót az M0-s autóút szigetszentmiklósi csomópontjában keddtől felújítás miatt. Várhatóan augusztusig nem lehet majd Szigetszentmiklósnál felhajtani az M0-s autóútra az M1-es autópálya felé, helyette a II. Rákóczi Ferenc úton keresztül a halásztelki csomópontot lehet használni.

Budapest III. kerületében június 3-án indul a kaszásdűlői fizetőparkolás tesztidőszaka. A műszaki kivitelezés és a tesztüzem után júliustól kell majd fizetni a parkolásért Kaszásdűlőn.

Elindult a viharjelzési szezon az ország nagyobb tavain. Október 31-ig a Balatonnál, a Velencei-, a Tisza- és a Fertő-tónál állandó, illetve mobil fényjelző berendezésekkel figyelmeztet a közelgő viharra a meteorológiai szolgálat.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×