eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin: továbblépünk a családbarát Magyarország felé vezető úton

A családvédelmi akcióterv a következő lépés a családbarát Magyarország felé vezető úton - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedd este telefonon az MTI-nek.

Novák Katalin az akciótervről folytatott hét és fél órás "élénk, érdemi" parlamenti vitáról szólva kedvezőnek nevezte, hogy "legalább szóban" az ellenzéki pártok is támogatásukról biztosították a célokat. Az ellenzékből csupán egy frakció - a Párbeszéd - nem képviseltette magát, és sok kormánypárti képviselő szólalt fel - jegyezte meg.

Hozzátette, meglátják, mi lesz a szavazásnál, hiszen az eddigi tapasztalataik azt mutatják, hogy a családokat támogató intézkedéseket nem szavazta meg az ellenzék.

Novák Katalin kiemelte: vannak elvi nézetkülönbségeik az ellenzéki pártokkal. Ezek közé sorolta, hogy a kormányzat a munkával kötötte össze a családtámogatásokat, nem a szociálpolitika részének tekinti.

Meglátásuk szerint nem kizárólag a szegényeknek járnak a családtámogatások, hanem minden olyan családnak, ahol "felelős módon vállalnak és nevelnek gyermeket", annyit adnak, amennyire lehetőség van,

és a magyar gyermekekben látják a magyar jövőt. Elutasítják azt a nézetet, amely szerint a bevándorlás orvosolná a demográfiai problémákat - emelte ki a kormányzat álláspontját.

Arra hívta fel a figyelmet: az, hogy van lehetőség továbblépni a családok védelmében, elsősorban a magyar emberek szorgalmának köszönhető. Ez tette lehetővé újabb segítő intézkedések bevezetését a gyermekvállalás előtt álló fiataloknak és a már gyermeket nevelő családoknak.

A családvédelmi akciótervről szólva azt szorgalmazta: ne vegyék el azok jó érzését, akik tudnak örülni a bővülő lehetőségeknek. Hozzátette, ne rontsa ezt el senki úgy, hogy "demagóg, valótlan" állításokkal illet olyan intézkedéseket, amelyek még életbe sem léptek.

A miniszterelnök által február 10-én bejelentett hét pontból négy július elsején lép hatályba,

a mostani törvényjavaslat ezekkel foglalkozott. Kettőről az őszi ülésszakban dönthetnek, a bölcsődeépítés pedig nem igényel törvénymódosítást - ismertette.

A törvényjavaslatban szerepel a babaváró támogatás, a nagycsaládosok autóvásárlási programja, valamint a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) két bővítése; a szükséges szabályokat rendeletek tartalmazzák, a kereteket pedig törvényi szinten határozzák meg.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×