eur:
392.83
usd:
363.7
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart a közszolgálatot érintő bérfejlesztési követelésekről a Belügyminisztérium V. Nádor utcai épületének bejárata előtt 2017. július 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nyitókép: Balogh Zoltán

Boros Péterné: haraggal fogunk ünnepelni május elsején

Még a héten egyeztetnek a köztisztviselők az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselőivel, de ez nem lesz sztrájktárgyalás – mondta az InfoRádiónak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatai Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A sztrájk mindig a tárgyalások kudarca – mondta Boros Péterné, aki szerint eredményes volt a múlt csütörtöki megmozdulás.

Mint mondta, a következmények levonása és az elemzés után a következő – Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott – tárgyalási időszakra és a március 22-re a kormány által összehívott Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum együttes ülésére koncentrál.

A Miniszterelnökség részéről sztrájktárgyalások kezdeményezését várják, a szakszervezet sztrájkbizottsága pedig előkészíti a következő nyomásgyakorlási akciót – tette hozzá a szakszervezet elnöke.

Március 22-én, bár Boros Péterné szerint nem sztrájktárgyalás lesz,

az érdekvédelmi testületek a kormányzat irányába megfogalmazott követeléseiket szeretnék napirendi kérdésként tárgyalni.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatai Dolgozók Szakszervezetének legfőbb követelései:

  • béremelés
  • az elvett öt nap szabadság visszaadása
  • kevesebb túlóra
  • az ebédszünet munkaidőbe történő beszámítása
  • szakszervezeti jogok tiszteletben tartása.

Boros Péterné kiemelte: ezek a célok a szervezet tizenkét pontos követeléscsomagjának részei.

A szakszervezet elnöke hangsúlyozta: nyomásgyakorlásra, vagyis sztrájkra is készülnek, május elsején pedig a többi szakszervezettel együtt elégedetlenségüknek kívánnak hangot adni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos évértékelő beszéde inkább a közelgő elnökválasztás előtti kampányesemény volt, amelynek hangulata sokkal kevésbé volt fenyegető a nyugati hatalmaknak, mint egy évvel korábban – értékelt Vigóczki Máté Oroszország-kutató
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Nagy a verseny a dolgozókért, ma már ők kérdeznek az interjúkon?

Nagy a verseny a dolgozókért, ma már ők kérdeznek az interjúkon?

Tíz évvel ezelőtt egy állásinterjú még úgy nézett ki, hogy a munkáltató interjúztatta a jelöltet, most sokszor előfordul – főleg a magasan képzett munkaerőnél –, hogy inkább az állásra jelentkező faggatja a munkaadót. Bár a hazai gazdaság lassulásával enyhült ez a trend, az továbbra is igen erősen jellemzi a hazai munkaerőpiacot – hangzott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és PwC Magyarország által szervezett munkaerőpiaci konferencián. A jelenséget az is erősíti, hogy a cégek ma már nem egy lokális, hanem egy globális munkaerőpiacon versenyeznek a megfelelően képzett munkaerőért. Mivel ma már nagyon nehéz magas szintű szaktudással rendelkező szakembereket találniuk a cégeknek, így fontossá vált, hogy a vállalatok megfelelő mentoring rendszerrel rendelkezzenek a minőségi munkaerő kinevelésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×