INFORÁDIÓ 
2019. november 13. szerda
Szilvia

köztisztviselő

emmi

szakszervezet

sztrájk

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart a közszolgálatot érintő bérfejlesztési követelésekről a Belügyminisztérium V. Nádor utcai épületének bejárata előtt 2017. július 17-én.  MTI Fotó: Balogh Zoltán

Boros Péterné: haraggal fogunk ünnepelni május elsején

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Még a héten egyeztetnek a köztisztviselők az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselőivel, de ez nem lesz sztrájktárgyalás – mondta az InfoRádiónak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatai Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A sztrájk mindig a tárgyalások kudarca – mondta Boros Péterné, aki szerint eredményes volt a múlt csütörtöki megmozdulás.

Mint mondta, a következmények levonása és az elemzés után a következő – Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott – tárgyalási időszakra és a március 22-re a kormány által összehívott Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum együttes ülésére koncentrál.

A Miniszterelnökség részéről sztrájktárgyalások kezdeményezését várják, a szakszervezet sztrájkbizottsága pedig előkészíti a következő nyomásgyakorlási akciót – tette hozzá a szakszervezet elnöke.

Március 22-én, bár Boros Péterné szerint nem sztrájktárgyalás lesz,

az érdekvédelmi testületek a kormányzat irányába megfogalmazott követeléseiket szeretnék napirendi kérdésként tárgyalni.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatai Dolgozók Szakszervezetének legfőbb követelései:

  • béremelés
  • az elvett öt nap szabadság visszaadása
  • kevesebb túlóra
  • az ebédszünet munkaidőbe történő beszámítása
  • szakszervezeti jogok tiszteletben tartása.

Boros Péterné kiemelte: ezek a célok a szervezet tizenkét pontos követeléscsomagjának részei.

A szakszervezet elnöke hangsúlyozta: nyomásgyakorlásra, vagyis sztrájkra is készülnek, május elsején pedig a többi szakszervezettel együtt elégedetlenségüknek kívánnak hangot adni.

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Köztisztviselői sztrájk, Boros Péterné
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018