eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Íme a magyar síterepek télértékelője

A februári meleg időjárás ellenére is jó szezont zárnak a magyarországi sípályák.

A télen közel 51 ezren váltottak jegyet a Eplényi Síarénában, amely március elsejéig volt nyitva - mondta az InfoRádiónak a síterep marketingvezetője, László Márk.

"December 1-jén sikerült megnyitnunk a szezont, méghozzá elsőként Magyarországon. November közepétől tudtunk hóágyúzni, és

a síaréna történetében a legtöbb havunk volt az A1-es főpályán: 70 centiméteres átlagos hómélység volt akkor."

A Mátraszentistváni Síparkban azonban ezen a hétvégén még tart a szezon, vasárnap lesz az utolsó nap, a honlap szerint akkor zárnak. Erbeszkorn Tamás, a síterep szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: az egész szezonban nyitva voltak, és az eddigi látogatottsággal is elégedett.

"Nagyjából 40-60 centiméter most a hóréteg Mátraszentistvánon,

úgyhogy még teljes biztonsággal mondhatom, hogy a március 15-i hosszú hétvégén is nyitva leszünk."

A februári meleg időjárás miatt

a Visegrádi Sípálya már nincs nyitva

- ezt az üzemeltető Gutbrod Rezső mondta el az InfoRádiónak. "Ebben a szazonban 51 napot voltunk nyitva, ez egy jó átlagos nyitvatartás. Nem mondom, hogy ebből a szempontból nagyon rossz szezont zártunk. Viszont a most tapasztalt február közepi meleg elég ritka". A szakember felidézte: tavaly március 11-ig várták a síelőket - "hiányzott még az a két hét, ami mindig a télhez tartozik."

Jó buli itthon sípályát üzemeltetni?

A megkérdezettek arról is beszéltek, hogy itthon mennyire éri meg síterepet üzemeltetni. Az Eplényi Síaréna marketingvezetője a kényelmet és a költséghatékonyságot emelte ki. László Márk úgy vélte, hogy ha a sípályát műszakilag karbantartják és jók a szolgáltatások, akkor

"nem lehet veszteséges."

A visegrádi pályát üzemeltető Gutbrod Rezső szerint alapvetően nem az üzemeltetés, hanem a beruházás kerül sokba. "És ha azzal vagy az üzembiztonsággal hosszú távon elmaradás van, akkor nem fognak jönni az emberek, akik esetleg az osztrák színvonalhoz szoktak, és elvárják, hogy közelítsünk ahhoz."

Az eplényi marketingvezető úgy látja, hogy a tulajdonosok hosszú távú befektetésként tekintenek a sípályákra. László Márk

a négy évszakos működésben hisz, emellett pedig a folyamatos fejlesztést is fontosnak tartja.

Eplényben emiatt a libegőszezonra és a hegyi kerékpározásra is nagy hangsúly kerül a nyári hónapokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×