eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Rossz hír a korcsolyázás szerelmeseinek

Alkalmatlan a korcsolyázásra a Balatonon és más természetes vizeinken a jégtakaró - hangsúlyozta az InfoRádiónak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

A Balatonnál nem volt még olyan tartósan hideg időjárás, hogy komolyabban befagyjon a víz. A legutóbbi mérések szerint Siófoknál 3 centiméter vastag a jég. Siklós Gabriella hangsúlyozta, hogy a szakemberek szerint 10-12 centiméteres vastagságtól lehet rámerészkedni a befagyott tóra, tehát egyelőre még a part mentén sem lehet megfigyelni ilyen jelenségeket, és mivel

az előrejelzések szerint a hét második felében melegedés várható, a helyzet a korcsolyázók szempontjából romlani fog.

Ami az ország többi természetes vizát illeti, a szóvivő elmondta, hogy a Balatonhoz hasonló a helyzet a Velencei-tónál, ahol a part mentén kásás, néhol összefüggő, de sportolásra tökéletesen alkalmatlan a jég.

A Duna hazai szakaszán ezen a télen számottevő jégjelenségek még nem voltak, és ebben változás nem várható, elenyésző az esélye annak, hogy legnagyobb folyónkon megjelenik valódi, sok jég.

Budapest, 2019. január 11.
Hajó a részben befagyott téli kikötőben, az Újpesti-öbölben 2019. január 11-én.
MTI/Balaton József
Budapest, 2019. január 11. Hajó a részben befagyott téli kikötőben, az Újpesti-öbölben 2019. január 11-én. MTI/Balaton József

A Tisza Vásárosnaményig jégmentes, alatta pedig Kisköréig helyenként megszakításokkal tarkított álló jég borítja a folyót, helyenként összefüggő ez a jég, de a jég vastagsága itt sem jelentős, nagyon rövid szakaszokon éri el a 10 centimétert - mondta Siklós Gabriella.

Kisköre és Szeged között gyenge jégzajlás észlelhető, 10-20 százalékos a jégborítás, de ez megszokott jelenség, hiszen a Dunával ellentétben a Tisza magyarországi szakaszán nagyon jellemző és gyakori ebben az időszakban a jégzajlás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×