INFORÁDIÓ 
2019. június 24. hétfő
Iván

nyugdíj

európai unió

sport

a nap legfontosabb hírei

Éves szinten 42 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak - a nap hírei

Infostart

Az idén 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. Az unió egységének fontosságát hangsúlyozta az Európai Néppárt európai bizottsági elnökjelöltje. Bejelentette indulási szándékát az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson Karácsony Gergely. A nap legfontosabb hírei január 4-én.

Az idén 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondta: egy átlagos juttatás esetében az emelés havi 3500, éves szinten 42 ezer forintot jelent.

Tovább lassult az ipari termelői árak emelkedése tavaly novemberben, összességében 5,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Az emelkedés üteme a júliusi 8,4 százalékról negyedik hónapja folyamatosan csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Létrejött a Magyarságkutató Intézet. A szervezet létrehozását az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós kezdeményezte. A mintegy 100 fősre tervezett intézet működésére korábban 800 millió forintot szavazott meg a kormány.

A hazai rendezésű sport világversenyek szervezésére hozott létre céget a kormány.A nonprofit kft. működését a sportért felelős államtitkár felügyel majd. A Nemzeti Sport online oldala azt írta, hogy az új cég fő feladati közé tartozik majd az idei négy olimpiai kvalifikációs világbajnokság megrendezése.

Az unió egységének fontosságát hangsúlyozta az Európai Néppárt európai bizottsági elnökjelöltje. Manfred Weber elutasította a nacionalista és populista politikát, mert álláspontja szerit az vezetett a brit uniós kilépéshez.

Az MSZP szerint a kormány valótlanságokat állít a Sargentini-jelentést cáfolni szándékozó dokumentumban. Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő azt mondta: hazugság, hogy a jelentést megelőzően nem volt megfelelő helyszíni tényfeltáró vizsgálat.

Bejelentette indulási szándékát az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson Karácsony Gergely.Zugló polgármestere, a Párbeszéd társelnöke ezt az egyik közösségi oldalon közzétett interjúban jelezte. Az ellenzéki előválasztás hétfőn kezdődik.

Több mint egymillióan néztek magyar filmeket tavaly a hazai mozikban. A legsikeresebb alkotás Herendi Gábor Valami Amerika 3 című vígjátéka volt 372 ezer nézővel - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

A hétvégén a közutakon a jelentős forgalomra, valamint a várható havazás miatti fokozott óvatosságra hívja fel a figyelmet a Magyar Közút. A Nyugat-Európába visszatérő munkavállalók miatt elsősorban az M1-M0-M5-ös, és az M1-M0-M3-as szakaszon a szokásosnál is nagyobb forgalomra és így telítettebb sávokra számíthatnak az arra közlekedők.

Németországban hackertámadás ért több száz politikust, művészt és újságírót. A számítógépes kalózok Angela Merkel kancellártól és Frank-Walter Steinmeier államfőtől is eltulajdonítottak adatokat.

Az Egyesült Királyságban a kormányzó Konzervatív Párt az Európai Uniós tagság megállapodás nélküli megszűnését támogatná a legnagyobb arányban. A YouGov brit közvélemény-kutató felmérése szerint egy esetleges újabb népszavazáson a párttagok 57 százaléka az úgynevezett kemény Brexitre voksolna.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018