INFORÁDIÓ 
2019. június 24. hétfő
Iván

határátkelő

szmogriadó

egészségügy

nemzeti energiastratégia

családtámogatás

hungarocontrol

egyesült államok

sárga mellényesek

Továbbra is feszült a helyzet Franciaországban – a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Szombaton is rendkívül erős volt a forgalom az utakon, a határátkelőknél több órát kellett várakozni. Csaknem 10 milliárdos egészségügyi forrás átcsoportosításáról döntött a kormány. Az Egyesült Államokban leállt a kormányhivatalok egy részének működése.

Szombaton is rendkívül erős volt a nyugatról keletre tartó tranzitforgalom az M1-M0-M5 útvonalon. Az M1-es autópályán, a szokottnál is többen haladnak Budapest irányába. A román, szerb és ukrán főbb határátkelőkön több órás volt a kilépő forgalomban a várakozási idő.

Budapesten visszavonta a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Tarlós István - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A közlemény szerint a csütörtöki és pénteki mérési eredmények, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján már nem indokolt a tájékoztatási fokozat fenntartása.

Csaknem 10 milliárd forintos egészségügyi forrás átcsoportosításáról döntött a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint összevont szakellátásra 5 milliárd forintos pluszforrást biztosítanak. Szintén a Magyar Közlönyben olvasható, hogy támogatja a kormány a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjeinek fejlesztését, és több ingatlant is vásárol az egyetemnek.

Döntött a kormány az új Nemzeti Energiastratégia kidolgozásáról. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az intézkedések között szerepel, hogy a rezsicsökkentés eredményeinek megtartása mellett, felül kell vizsgálni a földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatásban a különböző fogyasztói kategóriákhoz kapcsolódó ellátások rendszerét.

A gyermeket nevelő családok és a gyermeket vállalók számára jövőre várható kedvező változásokat összegezte budapesti tájékoztatóján a család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár. Novák Katalin megismételte: hogy 2019-ben a családok támogatására fordított összeg meghaladja a 2000 milliárd forintot.

Történetének legnagyobb uniós támogatását nyerte el a HungaroControl. A Magyar Légiforgalmi Szolgálat 3,5 milliárd forintból valósíthat meg újabb fejlesztéseket. A vállalat hamarosan szimulációs környezetben tesztelheti a budapesti, a debreceni és a pápai katonai repülőtér forgalmának egyetlen távoli helyszínről történő irányítását.

Az Egyesült Államokban leállt a kormányhivatalok egy részének működése, miután a törvényhozók nem tudtak megegyezni a kormányzat működését biztosító költségvetésben. A nem létfontosságú hivatalok dolgozóit átmeneti időre fizetés nélküli szabadságra küldhetik.

Az utóbbi hetek megmozdulásaihoz képest már kevesebben, valamivel több mint 23 ezren vettek részt a franciaországi sárgamellényes tüntetéseken, de a hangulat továbbra is feszült - közölték a hatóságok. Párizsban 109 embert vettek őrizetbe. Strasbourgban mintegy száz ember próbálta blokád alá venni a Németországba vezető Európa-hidat.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018