eur:
392.87
usd:
366.68
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Másodszor is megszűnik a Zoom.hu

Ezúttal másfél évig működött a portál.

A Strat-Pol Kft., a Zoom.hu internetes hírportál üzemeltetője az újság működtetését befejezi és a portált megszünteti. A cég továbbra is folytatja tevékenységét, de a média és a tájékoztatási piac területéről kivonul - közölte Dosek Rita tulajdonos, ügyvezető a portálon.

ANoha a 2017-es induláskor az alapító Tarjányi Péter egy interjúban azt mondta, hogy bár közel 30 fővel indultak, a működés két évig biztosan megoldott akkor is, ha nem lesz bevételük, a portál egyik munkatársa a megszűnés lehetséges okairól most az Indexnek azt mondta: úgy tudja, nincs szó politikai alkuról, egyszerűen elfogyott a pénz. A lapvezetés hónapok óta tárgyalt külföldi befektetőkkel tárgyalt, de ezek mind sikertelenül zárultak. Az Index megjegyzi, hogy ezeknek a tárgyalásoknak vélhetően az sem tett jót, hogy Tarjányi Pétert közben első fokon, nem jogerősen két év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék egy 2010-es, 400 milliós csalási ügy miatt.

A portál sorsáról a lehetséges befektetőkkel zajló utolsó tárgyalás ma zárult, újra sikertelenül, ezt követte a megszűnés bejelentése - mondta az Indexnek a forrás, aki szerint az utolsó néhány hónapot a tulajdonosok már saját zsebből fizették, de az ígéretek szerint az egy hónapos felmondási időt is ideértve mindenki megkapja a neki járó fizetését.

Tarjányi Péter először 2008-ban alapított hírportált Zoom néven, amely alig egy évig létezett. 2009-ben mindenkinek felmondtak. A magát “független, szabadelvű Európa-pártinak” bemutató új Zoom.hu 2017-ben indult újra. A portált működtető cég tulajdonosa Tarjányi Péter mellett könyveinek társszerzője, Dosek Rita volt. Tarjányi márciusban lemondott a portál igazgatói posztjáról, azóta vezette a portált Dosek Rita.

Idén augusztusban az addigi hírigazgató, Murányi András, még korábban pedig az első főszerkesztő, Zappe László, majd idén szeptemberben a következő főszerkesztő, Kustánczi Norbert is elhagyta a lapot.

A portál három nappal ezelőtt még megköszönte, hogy 50 ezer követőjük van a Facebookon:

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×