eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Közel 1300 boltot vizsgált meg a hatóság a karácsonyi szezonra készülve

A karácsonyi időszakban már több mint 1200 próbavásárlást végzett a fogyasztóvédelem és a problémás esetek szinte mindegyikénél az árak feltüntetésével volt gond – közölte az InfoRádióban a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az Innovációs és Technológiai Minisztérium IT laboratóriuma november közepe óta kiemelten ellenőrzi az üzleteket – tájékoztatott Keszthelyi Nikoletta. Az ellenőrzések során főként azt figyelik, hogy mennyire megfelelő az árakkal kapcsolatos tájékoztatás. Az üzletek több mint 30 százalékánál találtak kifogásolható problémát: legtöbb esetben az akciókat és az egységárat nem tüntették fel megfelelően.

A közel 1300 próbavásárlás mintegy 30 százalékánál találtak problémát, jellemzően azt, hogy nem a kiírt árat fizettették ki a vásárlókkal.

Karácsonyi vásárok

A szezonális vásárok ellenőrzésekor: az árak feltüntetése mellett az ellenőrök kereskedőről szóló tájékoztatást is kiemelten figyelik, hiszen a jótállási és szavatossági jogok vásár utáni érvényesítését csak úgy lehet biztosítani, ha a vásárló később is megtalálja az eladót - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. Érdemes megtartani a blokkot vagy nyugtát, hogy ezzel ne legyen probléma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×