eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Meglepő adatok a szupertraffipaxokról

A megkérdezettek 88 százaléka szerint csak a sebességmérők előtt lassítanak a magyar autósok, és 60 százalék nagyon gyakorinak tartja a gyorshajtást az utakon - derül ki egy felmérésből.

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány tanulmányt készített Rendvédelem és Közbiztonság címmel, amelyben a közúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre is kitért. A reprezentatív felmérésben arra kérdeztek rá, hogy szükség lenne-e a közutak forgalmának fokozottabb felügyeletére a közlekedésbiztonság javítása érdekében - derül ki a napi.hu cikkéből.

Szinte minden válaszadó valamilyen szinten

szükségesnek tartotta a közúti ellenőrzések jelenleginél fokozottabb végrehajtását.

A nők, valamint korcsoport szerint a 60 évnél idősebbek nagyobb arányban adtak ilyen választ, míg a 18-29 év közöttiek, illetve a munkanélküliek és segélyből élők esetében lehetett alacsonyabb értékeket mérni.

A válaszadók véleménye szerint

a gyorshajtás rendkívül elterjedt jelenség a hazai utakon.

A megkérdezettek 60,7 százaléka adott "nagyon gyakori", míg 34,4 százaléka "inkább gyakori" választ, és csak 5 százalék alatti volt azok aránya, akik kevésbé tartják a gyorshajtást elterjedt jelenségnek. A nők nagyobb arányban tapasztalták gyakorinak a sebességtúllépéseket, mint a férfiak. Minél többször utazott valaki személygépkocsival, annál súlyosabb problémának nevezte a gyorshajtást.

A megkérdezettek döntő többsége, csaknem 88 százaléka szerint

a gyorshajtók a fix automata sebességmérő kamerák előtt lassítanak, majd azt elhagyva ismét gyorsítani kezdenek.

Az érintettek 46 százaléka a válaszolt úgy, hogy gyakran, 41,6 százalékuk pedig alkalmanként tapasztal ilyen járművezetői magatartást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×