eur:
394.33
usd:
371.42
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A MÁV Start Zrt. korszerű elektromos meghajtású Stadler FLIRT vonatszerelvényei találkoznak a Déli pályaudvarra be- és kivezető vonalszakaszon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTI: Jászai Csaba

Jön a 4 órás vonatjegy, ellehetetlenül a bliccelés Fehérvár és Vác felé

A 100 kilométernél rövidebb útra szóló jegyek tulajdonosai december második hetétől már nem folyamodhatnak tömegesen a jegy visszaváltásáért.

Decemberi 9-én változik a MÁV üzletszabályzatának több pontja.

Mint a Portfolio.hu felhívja rá a figyelmet, először is

a 100 kilométer alatti utazásra szóló jegyek már csak 4 óráig lesznek érvényesek.

Erre a változtatásra a MÁV szerint azért volt szükség, mert jellemzően

a Budapest-Székesfehérvár, illetve a Budapest-Vác vonalon nagyon sok kezeletlen jegyet váltottak vissza olyan esetekben, amikor a kaluz nem ért végig a vonaton az utazás ideje alatt.

Kivételt a visszaváltás korlátozása alól csak a forgalmi akadály jelenthet, a jegyet egyébként csak a kiindulási állomáson lehet visszaváltani. Átszállás esetén az új vonatra szállásnak elég lesz például az utazás kezdete után 3 óra 59 perc elteltével megtörténnie.

A jegy érvényességének kezdete az elsőként igénybe vett vonat indulása.

Az e-vonatjegy visszaváltása kizárólag az internetes jegyértékesítési felületen, illetve a Vonatinfó alkalmazásban, online váltható vissza, az érvényesség megkezdése előtt legkésőbb 1 órával. Az automatás átvétellel vásárolt menetjegy az érvényesség végéig visszaváltható: kinyomtatás előtt online, kinyomtatás után a pénztárban vásárolt jegyekkel egyező módon és feltételekkel. Az online visszaváltásnál a MÁV a pénztárihoz képest kedvezőbb mértékű kezelési költséget számít fel.

További változás, hogy a jegyvizsgálókat testkamerákkal fogják ellátni, és pontosították a kerékpár-, valamint az élőállat-szállításra vonatkozó passzusokat is.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×