eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Gépjárművek tartanak Pestről Budára a Rákóczi hídon. Ellenkező irányba halad a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 1-es vonalán közlekedő egyik modern CAF villamosa. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Tűvel szúrtak combon egy nőt az 1-es villamoson

A nő szerint egy drogos fiatal szúrta meg, azt mondja, az egész egy pillanat alatt történt.

Hetekbe telhet, mire kiderül, nem került-e valamilyen kór a szervezetébe a támadás után. A 44 éves, négygyermekes nő a hétfői támadásról a Blikknek elmondta, hogy az 1-es villamos Kacsóh Pongrác úti megállójában szállt fel a fiatal férfi, aki szerinte elég furcsa állapotban volt.

Az asszony azt mondja, nem lepődött meg, mert ezen a vonalon megszokott, hogy drogosokat és annak tűnő embereket lát az ember. Pár perccel később azonban

egy enyhe szúrást érzett a combjánál, és meglátta a férfi kezében a fecskendőt.

A fiatal végigsietett a szerelvényen, majd le is szállt.

Egy orvos a lapnak azt mondta, hogy a nem steril tűvel elsősorban gennykeltő kórokozók juthatnak be a szervezetbe, de

szóba jöhet hepatitis vagy rosszabb esetben AIDS is.

Ráadásul ezeket nem is tudják azonnal kimutatni, így megfigyelés alatt kell tartani az illetőt, és ha bármilyen tünet jelentkezik, célzott vizsgálatra van szükség.

Miután az elmúlt hónapokban elszaporodtak a drogosok az 1-es villamos megállóiban, főként a Népliget és a Hős utca közötti szakaszon, augusztus 31. és szeptember 7. között több rendőr volt a vonalon, ám ez azóta megszűnt. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a fokozott ellenőrzés ideje alatt a X. kerületben 58, míg a XIV. kerületben 22 embert kaptak el kábítószer-birtoklásért, és két-két drogkereskedőt is lekapcsoltak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×