eur:
392.74
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés oktatásért is felelős kulturális bizottságának elnöke sajtótájékoztatót tart Szemléletváltást az oktatásban - a Jobbik oktatási programjának főbb pontjai címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. március 29-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Reagált Dúró Dóra a kizárás hírére

Dúró Dóra kész visszaadni képviselői mandátumát. A Jobbik politikusa ezt a Facebook-oldalán közölte éjszaka arra reagálva, hogy kedden bizalomvesztésre hivatkozva kizárták a párt országgyűlési frakciójából azzal összefüggésben, hogy csatlakozott a Toroczkai László által alapított platformhoz.

Dúró Dóra bejegyzésében úgy fogalmazott, "méltósággal tudomásul veszem, de megdöbbentett a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése".

A politikus a kizárást azok után tartja meglepőnek, hogy korábban arról beszélt, reménykedik az új platform energiájának sikeres integrálásában, de az új platform vezetőség általi elutasítása esetén kiszállna abból.

Hozzátette: "Miként a kongresszus eredményét sem kérdőjeleztem meg, a platform az én értelmezésem szerint épphogy a demokratikus döntés szoros eredményének leképeződése."

"Nem a félelem vezérel"

A platform elhagyását pedig nem azért helyezte kilátásba, mert félt az egyébként szerinte jogtalan következményektől, hanem mert a Jobbik egyben tartása volt a legfontosabb számára; úgy látja azonban, hogy nem mindenki ezt a szempontot helyezi előtérbe - tette hozzá Dúró Dóra.

Közölte, az elmúlt hónapokban többször is "közeli realitássá" vált számára, hogy mással foglalkozzon, és elkezdett - például angoltanulással - felkészülni egy "civil életre".

A politikus kizárását Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője jelentette be kedden, jelezve: jogilag a pártnak nincs lehetősége a mandátumot visszavenni, de a Jobbik képviselői esküt tettek arra, hogy ha az elnökség kétharmaddal az alkalmatlanságukról dönt, visszaadják parlamenti megbízatásukat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×