eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Tanulók a misztikum és a tudomány erdejében

Az erdei iskoláztatás a tanterv szerves részét képezi, és komplexitása miatt az összes tantárgy anyagára épít - tudta meg az InfoRádió Családi hét című magazinműsora az Erdei Iskola Egyesület elnökétől. Az erdei iskolákról többet is megtudhatnak, ha meghallgatják az InfoRádió Családi hét című magazinját, amely hétfő este fél nyolckor kezdődik.

„Az erdei iskolák a 18.században egészségi szempontok alapján szerveződtek, légúti betegségekkel küzdő gyermekek részére. Ezek az iskolák alakultak át napjainkban olyan komplex tanítási formává, amely a tapasztalatra épít. Az erdei iskola jellegzetessége, hogy a helyszín sajátosságai kerülnek előtérbe” - mondta Vajtáné Boros Éva, az Erdei Iskola Egyesület elnöke.

Hozzátette: egy adott helyszínt választanak ki az erdei iskola szervezéséhez, ahol a terület komplex megismerése a cél. A diákok a helyszín megismerésén keresztül sajátítják el a tantervi anyagot.

„Nem a tudáson van a hangsúly, hanem a megismerésen és az érzékelésen. A gyerekek a misztikumtól haladnak a tudomány felé” - hangsúlyozta az Erdei Iskola Egyesület elnöke.

Mint mondta, az erdei iskolák a tanterv részei és minden tanévben előre meg kell szervezni őket, ennek megfelelően készülnek a tanév során. A következő tanévben a tanulók feldolgozzák az ott tapasztaltakat, majd erre építenek, akár több tanéven keresztül.

„A komplexitás abból fakad, hogy nem csak természetismeretet tanulunk az erdei iskolákban, hanem annak a területnek a kulturális vonatkozásait is felfedezzük, ahová erdei iskolát szervezünk. Megismerhetjük a helyszín irodalmi vonatkozásait, kultúráját, néphagyományait, a tradicionális ételeket, az ott fellelhető műemlékeket” - fogalmazott Vajtáné Boros Éva.

Az egyesület elnöke elmondta, hogy minden tantárgy része a megismerő folyamatnak, a helyi nemzetiségek felkutatása során a nyelvtanulást is bevonják.

„Az előkészítő folyamat során az órákon a tanulók interaktívan készülnek, útvonalterveket, számításokat készítenek arról, hogy az út mekkora költséget jelent és milyen távolságokat kell megtenniük. Tehát a matematikától kezdve, a testnevelésen át az informatikáig minden tantárgy része a folyamatnak, és az egyhetes ott-tartózkodás során is olyan komplex feladatokat kapnak, amelyek minden tantárgyat érintenek” - mondta el az InfoRádiónak Vajtáné Boros Éva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×