eur:
388.45
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A minisztériumi dolgozókra nem vonatkozik a megszorítás?

A minisztériumok munkatársai a közszféra dolgozóival ellentétben megkaphatják a plusz egyhavi bérüket - erre utalt a miniszterelnök a Magyar Televíziónak adott interjúban. Gyurcsány Ferenc arra kéri a tárcák alkalmazottait, hogy mondjanak le a korábban elfogadott, esetenkénti fél éves prémiumról, és senki ne kérjen egy havinál többet.

A válság egyik következménye, hogy befagyasztják jelenlegi értékén a közszféra dolgozóinak fizetését. Emellett a 13. havi fizetések is elmaradnak.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Televíziónak adott interjújában azt mondta, a politika saját magán kezdte a megszorításokat. Bár a pénzügyi válság nem tart két éve, a kormányfő arra hivatkozott, hogy a minisztériumok létszámát az elmúlt két évben negyedével csökkentették. Hozzátette, a miniszterek és államtitkárok fizetéseit is befagyasztották.

Gyurcsány Ferenc elmondta, a minisztériumi dolgozóktól a korábban meghatározott prémiumokkal kapcsolatban visszafogottságot kért. "Azt kértem tőlük, hogy bár az év elején elfogadtunk egy személyre szóló jutalmazási rendszert, értessük meg a kollégákkal: ebben a helyzetben nem fogják elviselni az emberek, hogy valaki hat havi prémiumot kap év végén. Még akkor sem, ha egyébként teljesítette a dolgát. Egyezzünk meg abban, hogy az előttünk álló időszakban visszafogottságot tanúsítanak, és egy hónapnál több prémiumot senki nem kér" - fogalmazott.

Egy havi prémiumot tehát elfogathatónak tart a miniszterelnök a minisztériumi dolgozók számára akkor, amikor a válság miatt a közszféra többi dolgozója nem kaphatja meg a plusz egyhavi jövedelmet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×