eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Gyurcsány és a tanárok: útban a nyílt konfliktus felé

Elfogadhatatlannak nevezte a koalíciós pártok 163 pontból álló oktatási tervének több intézkedését a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Hiller István kijelölt oktatási és kulturális miniszter korábban azt mondta: a terv végrehajtása lesz a legfontosabb feladata.

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke kijelentette: a tervezett intézkedések egy része elfogadhatatlan, különösen, hogy mindezt mindenfajta hatásvizsgálat nélkül akarják megtenni.

Az érdekvédő példaként említette a nyolc évfolyamos gimnáziumok megszüntetését, a pedagógusok kötelező óraszámának emelését, valamint a nem pedagógusok közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését.

A terv tartalmazza azokat a korábban szakmailag erősen vitatott elemeket is, mint a buktatás tilalma, a nem szakrendszerű tanítás kiterjesztése az 5-6. évfolyamon - tette hozzá a PDSZ elnöke.

Kerpen Gábor megerősítette: nélkülözhetetlennek tartják, hogy a szaktárca a lehető legrövidebb időn belül kezdjen tárgyalásokat ezekről a kérdésekről.

Tárgyaltak volna?

Az oktatási tárca pénteken hozta nyilvánosságra a 163 pontból álló cselekvési tervet.

A minisztérium közölte: a programról három fordulóban egyeztettek a felek, ennek harmadik fordulójában Gyurcsány Ferenc jelenlétében elfogadták a következő négy év oktatási programját jelentő 163 pontos javaslatot.

Hiller István péntek este kijelentette: a négy évre szóló oktatási-cselekvési terv végrehajtása lesz az oktatási és kulturális tárca legfontosabb feladata.

A leendő oktatási és kulturális miniszter a tervre utalva úgy fogalmazott: a miniszterelnök azt várja, hogy az oktatás területén folytatódjanak a reformok.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×