eur:
393.8
usd:
355.34
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

A határon túli magyarokkal tárgyal ma az államfő

A határon túli magyarok helyzetéről tárgyal ma a szomszédos országokban élő magyar tudósokkal, közéleti személyiségekkel az államfő a Sándor palotában.

A Sólyom László által kezdeményezett konferencián a tervek szerint szó lesz a fiatal generációk magyarságtudatáról, a támogatáspolitikáról, valamint a határon túli magyarok helyzetének megváltozásáról az új európai viszonyok között.

A tervek szerint évente két-három alkalommal tartanak majd hasonló találkozókat.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint a konferencia nem érinti majd a Magyar Állandó Értekezlet tevékenységét.

Sólyom László korábban többször hangsúlyozta, hogy egyik legfontosabb feladatának tartja a nemzeti összetartozás erősítését. Az államfő úgy véli, hogy alapvetően újra kell gondolni a határon túli magyarokra vonatkozó politikát.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×