eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Újra megnyitják Thomas Edison laboratóriumát

Hat évig tartó, 13 millió dolláros nagyjavítás után október elején New Jerseyben ismét megnyílik Thomas Edison egykori laboratóriuma, ahol néhány világhírűvé vált találmányán is dolgozott.

Edison 1887-ben építette a laboratóriumot és több más épületet West Orange-ban, majd 1931-ben bekövetkezett haláláig dolgozott benne. Olyan találmányok kifejlesztésére és tömeggyártására használta a labort, mint a fonográf vagy a mozigép.

Most több, korábban elzárt vagy megrongálódott műtárgyat is helyreállítottak és kiállítanak, köztük egy Steinway-zongorát. Visszaköltözik a kutatószárny is, melyet az 1940-es években telepítettek át a michigani Henry Ford Múzeumba.

A laboratórium megnyitóját október 10-re tervezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×