eur:
391.1
usd:
365.12
bux:
68261.18
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Árulják hamarosan az agytumor elleni vakcinát Svájcban

Az amerikai Northwest Biotherapeutics laboratórium hétfőn közölte: felhatalmazást adott arra, hogy Svájcban kereskedelmi forgalomba hozzák az agytumor elleni első vakcinát - jelentette be a londoni tőzsde, ahol a terméket jegyzik.

A svájci közegészségügyi intézet engedélyt adott az amerikai vállalatnak arra, hogy az Egyesült Államokban gyártott DCVax-Brain oltóanyagot az alpesi ország néhány egészségügyi központjának a rendelkezésére bocsássa.

A laboratórium várhatóan az idei év utolsó harmadában kezdi meg termékének a forgalmazását.

Alton Boynton, a laboratórium elnök-vezérigazgatója elégedetten nyilatkozott arról, hogy az általa vezetett intézmény elsőként jogosult arra, hogy ezt a gyógyászati terméket a piacra dobja az agydaganat elleni harcban. Az agyrákban szenvedő betegek túlélési esélyei jelenleg rendkívül csekélyek.

A Northwest Biotherapeutics tervei szerint kérvényezi majd, hogy az oltóanyagot 2009 elejétől az Egyesült Államokban és Európában is forgalmazhassa annak függvényében, hogy az amerikai pacienseken végzendő klinikai kísérletek második szakasza milyen előrehaladást ér el a kutatás területén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a nap első felében, csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×