eur:
389.93
usd:
356.77
bux:
72592.27
2024. július 18. csütörtök Frigyes
THE HAGUE, NETHERLANDS - DECEMBER 13: Dutch Prime Minister Mark Rutte waits for Korean President at the Binnenhof on December 13, 2023 in The Hague, Netherlands. (Photo by Patrick van Katwijk/WireImage)
Nyitókép: Patrick van Katwijk / Getty Images

A törökök is Mark Ruttét akarják NATO-főtitkárnak

Ankara értesítette a szövetségeseit, hogy támogatni fogja a holland kormányfő megválasztását a NATO új főtitkárának

Az Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia és más tagországok már kifejezték támogatásukat Rutte jelölése iránt. Az észak-atlanti szövetség konszenzussal fogadja el döntéseit, tehát a főtitkárjelöltnek mind a 32 tagország támogatására szüksége van a megválasztásához.

Jens Stoltenberg, a nemzetközi katonai szövetség jelenlegi főtitkára októberben válik meg a poszttól.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Javítani próbálnak a tőzsdék

Javítani próbálnak a tőzsdék

Jelentős esést szenvedtek el tegnap az amerikai tőzsdék, egyrészt folytatódott a nagy tech részvények felől a piac lemaradóbb részei felé történő rotáció, másrészt pedig csúnyán beleadtak a chipgyártók részvényeibe, miután arról szólóan jelentek meg hírek, hogy az Egyesült Államok szigorítaná az exportkorlátozásokat ezen termékek esetében. Ezek után az ázsiai tőzsdéken szintén jelentős esést lehetett megfigyelni, főleg a chipgyártáshoz kapcsolódó papírok esetében, ami pedig Európát illeti, itt már hangulatjavulás látszik a globális képhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×