Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Cél nélkül utazik Franciaországba a magyar labdarúgó-válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogalmazott meg konkrét, számszerű célt a magyar szövetség (MLSZ) elnöksége előtt a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a német edző kifejtette: a cél egyértelműen az, hogy a nemzeti csapat behozza esetleges lemaradását a versenytársakkal szemben, és a lehető legtöbbet kihozva magából, jól teljesítsen a kontinenstornán.

Elhangzott, hogy a válogatott Storck kezdeményezésére játszott három erős csapattal - Horvátországgal, Elefántcsontparttal és Németországgal - a felkészülési időszakban, mert "egy gyenge ellenféllel szembeni önbizalomnövelő sikernek semmi értelme nem lett volna néhány nappal a nálunk magasabban jegyzett ellenfelekkel szembeni tétmeccsek előtt".

Csányi Sándor az MLSZ elnökségének támogatásáról biztosította a német szakembert, akitől - a beszámoló szerint - a jövőben is szisztematikus, a fiatal tehetségekre is támaszkodó munkát vár.

Az elnökség már korábban elhatározta az utánpótlásképzési rendszer teljes megújítását annak érdekében, hogy a legnagyobb tehetségek ne kallódjanak el, és a versenyeztetés struktúrája segítse a versenyhelyzet élesedését. A stratégiai fejlesztési programoknak köszönhetően az infrastrukturális és az anyagi feltételek már adottak - amint az olvasható a honlapon -, így az MLSZ elnöksége döntést hozott arról, hogy 12 regionális utánpótlásközpontot jelöl majd ki országos szinten.

Ezek a centrumok szigorú működési szabályok és ellenőrzött szakmai- és pénzügyi feltételrendszer kialakításával működnek majd. A szövetség célja, hogy elősegítse a tehetséges játékosok "felfelé áramoltatását", és megteremtse annak a szakmai munkának a feltételeit, amely biztosítja, hogy a jövőben egyetlen tehetséges fiatal se vesszen el a magyar labdarúgás számára - áll az MLSZ honlapján.