Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy forintért megvették a pécsi kosaraslányokat!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A MiZo-Pécs 2010 NB I-es női kosárlabdacsapatát üzemeltető Pécsi Női Kosárlabda Kft. gazdálkodása kritikus állapotba került. A törvény szerint azonnali tőkeinjekciót követelt. Az új vevő - a pecsiujság.hu értesülése szerint - egy forintért lett Európa egyik legjobb csapatának többségi tulajdonosa

A Pécsi Női Kosárlabda Kft.-nek eddig a pécsi önkormányzat (49%) és a Pécsi Női Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány (51%) volt a két tulajdonosa.

A mostani, negyvenmilliós tőkepótlás egyúttal utóbbi résztulajdonosi hányadának megosztását is jelentette: azaz az Alapítvány 5,11 milliós névértékű üzletrészéből ötmillió forintnyit 1, azaz egy forintért eladott a Sport Marketing és Management 2007 Kft.-nek.

Utóbbi ügyvezetője, a csapat szurkolójaként fellépő Jacsó János szerződésben vállalta a rá eső 20 milliós tőkepótlást, továbbá a jövőben esetleg szükségessé váló hitelfelvételhez 40 millió forintnyi készfizető kezességet.

A másik 20 milliót az önkormányzat, ugyancsak eleget téve tulajdonosi kötelezettségének, egy korábbi közgyűlési határozat értelmében tette meg. Méghozzá oly módon, hogy módosította a MiZo-val kötött korábbi hároméves szerződését, és az idei 42,4 milliós alaptámogatás 15,9 milliós maradékát 4,1 millióval .

Kosarasklubot működtető kft.-nél hosszú idő után pozitív irányba fordult a mérleg, azaz a 2006-os esztendőt 2,6 milliós nyereséggel zárta.

A csapatot üzemeltető kft. tulajdonosi szerkezete így az alábbiak szerint módosult: Sport Marketing és Management 2007 Kft.: 50%, Pécs önkormányzata: 49%, Pécsi Női Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány: 1%.