eur:
389.29
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Beckham a lovaggá ütés előtt játszik egyet a Wembleyben

Péntek este kilenc órakor az angol válogatott visszakapja a Wembley Stadiont. A háromoroszlános gárda először játszik az újjáépített arénában - mégpedig a világ legeredményesebb nemzeti tizenegye, az ötszörös világbajnok brazil csapat ellen.

Első pillanatra nehezen érthető: mintha az angolok többet foglalkoznának azzal, mi lesz szerdán az észtek ellen, mint hogy mi vár rájuk a brazilok ellen. Aztán belegondol az ember, s rájön: igazuk van. Ha nem nyernek a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőn, messzire kerülhet tőlük a jövő évi kontinensbajnoki szereplés.

Ezért aztán - még ha a brazil csapatban vélhetően Ronaldinho, Kaka és Robinho is pályára lép az új Wembley első villanyfényes mérkőzésén - Steve McClaren számára a gálameccs leginkább felkészülési találkozó.

Lehetőség arra, hogy kipróbálja, mennyit tud lendíteni a visszatérő David Beckham a csapat játékán, milyen formában van a súlyos sérülése után eddig mindössze négy találkozót játszott Michael Owen, mire megy Owen oldalán Alan Smith, miként válik be balhátvédben Nicky Shorey, s hogy tud-e végre a válogatottban is klubformában futballozni Frank Lampard.

Beckham még kapitány is lehet

Ahány játékos, annyi sztori. A legnagyobb szám kétségtelenül David Beckham, aki a világbajnokság óta, ha úgy tetszik, a McClaren-érában először kapott meghívást a csapatba. A 95. fellépésénél jár, s bár természetesen a kapitányi karszalagot nem kapta vissza, John Terry, az utód, máris jelezte, ha Beckham eljut a százas álomhatárig, arra a találkozóra kész visszaadni neki a karszalagot.

Beckham egyébként nagy napokat él: több angol lap is megszellőztette, valószínű, hogy a leköszönő Tony Blair utolsó kitüntetési listáján a lovagok között lesz a neve.

Owennek nagy a tét

Michael Owen a legutóbbi két, brazilok elleni mérkőzésén egyaránt gólt szerzett - most, Wayne Rooney távollétében nagy szükség lenne a találatára újra. Owen, akinek a leszerződtetéséről állítólag a két válogatott meccsen látottak alapján dönt majd Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, 80 eddigi válogatott találkozóján 36 gólt szerzett.

McClaren újoncot is avathat: minden bizonnyal a Reading balhátvédje, Nicky Shorey veszi át Ashley Cole helyét. Shorey nagy napokat él: pénteken Ronaldinhót és Kakát igyekszik majd megállítani, szombaton pedig az esküvőjére hivatalos. Mézeshetek helyett azonban irány Tallinn, az észtek elleni selejtező.

A brazilok erős kerettel érkeznek

A brazilok egyébként természetesen ugyancsak most először játszanak majd az új Wembleyben, de fura módon az elmúlt időszakban többet játszottak Londonban, mint a háromoroszlánosok. A 2006-2007-es szezonban negyedszer lépnek pályára az angol fővárosban, ott játszottak Argentína, Wales és Portugália ellen is.

A keretük erősebb, mint amelyikkel majd a nyári nagy tornára, a Copa Américára mennek: Ronaldinho és Kaka Londonba elutazott, ám a kontinensbajnokságot lemondta.

Mindazonáltal nagyot változott a világ az egy évvel ezelőttihez képest, a világbajnokságra nevezett 23 játékos közül immár csak Gilberto, Juan, Gilberto Silva, Kaka, Ronaldinho és Robinho tagja az angolok ellen készülő aranyzöld mezeseknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×